President
Trobada entre Fiscalies

Carlos Mazón destaca la “cooperació internacional” i l’aposta per l’“educació i els valors” com a claus en la lluita antidroga

13/12/2023
Carlos Mazón destaca la “cooperació internacional” i l’aposta per l’“educació i els valors” com a claus en la lluita antidroga
  • Ha avançat que el Consell presentarà prompte el Pla de salut mental de la Comunitat Valenciana, elaborat per tres conselleries, i ha reiterat l'aposta per crear l'Observatori Valencià d'Addiccions 
  • “Volem una Comunitat Valenciana que atraga talent, innovació i solucions, no conflictes ni desequilibris”, ha apuntat
  • El president de la Generalitat ha assistit a la inauguració de la Trobada entre Fiscalies Antidroga Iberoamericanes i Europees

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat la importància d’impulsar la “cooperació internacional” i continuar apostant per l’“educació i els valors” com a factors clau de la lluita antidroga.

El president de la Generalitat ha fet estes declaracions durant la inauguració de la Trobada entre Fiscalies Antidroga Iberoamericanes i Europees, que se celebra estos dies a València.

Durant la jornada, Carlos Mazón ha avançat que el Consell presentarà prompte un pla de salut mental i addiccions, molt centrat en la prevenció i que ha comptat per a elaborar-lo amb la participació de tres conselleries (Conselleria de Sanitat; Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge), en col·laboració amb societats científiques, universitats i ONG.

Així mateix, el president de la Generalitat ha reiterat l’aposta del Consell per crear l’Observatori Valencià d’Addiccions, que s’encarregarà de detectar necessitats preventives i assistencials. En este punt, Carlos Mazón ha expressat la seua preocupació per com els consums de diverses substàncies s’inicien cada vegada abans entre els jóvens i adolescents i ha subratllat el compromís del Govern Valencià per fer que esta situació revertisca.

Col·laboració regional

Carlos Mazón ha destacat també que la cooperació entre regions en matèria antidroga no només s’ha de limitar a l’intercanvi d’informació i recursos operatius, sinó que s’ha d’estendre també a iniciatives educatives i programes de conscienciació. Així, ha apuntat el compromís del Govern Valencià per incrementar la coordinació i l’eficàcia de les seues forces policials.

“Volem una Comunitat Valenciana que atraga talent, innovació i solucions, no conflictes ni desequilibris”, ha indicat el president, que ha explicat que la lluita contra el tràfic de drogues “no només és una batalla contra estructures criminals, sinó que també soscava els valors fonamentals de la nostra societat”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón