Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Transport Públic

La Generalitat publica l'adjudicació de la línia València Metropolitana Nord-oest que donarà servei a més de dos milions d'usuaris a l'any

13/12/2023
La Generalitat publica l'adjudicació de la línia València Metropolitana Nord-oest que donarà servei a més de dos milions d'usuaris a l'any
  • Salomé Pradas destaca la inversió de 94 milions d'euros i que es duplicarà l'oferta de servici actual, la qual cosa permetrà una millora de freqüències de pas general en tot el corredor
     

L'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), dependent de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ha publicat l'adjudicació del projecte de servei públic de transport per carretera amb autobús 'CV-103. València Metropolitana Nord-oest' a Edetania Movilidad, SL.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha destacat que este servei de transport “és un dels corredors d'autobús de més demanda en l'àrea metropolitana, amb un nombre estimat de 2,1 milions de viatgers anuals”.

Pradas ha explicat que el servei atén les connexions amb València en el corredor nord-oest metropolità, i servix els municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Bugarra, Burjassot, Gestalgar, la Pobla de Vallbona, l'Eliana, Llíria, Nàquera, Paterna, Pedralba, Riba-roja de Túria, San Antonio de Benagéber, Serra i Vilamarxant, la qual cosa representa població de 334.151 habitants.

El nou contracte, que té una duració de 10 anys amb un pressupost de 94,4 milions d'euros, representarà -segons ha indicat la consellera- “un gran salt qualitatiu en el servei, ja que es duplicarà l'oferta de servici actual, la qual cosa permetrà una millora de freqüències de pas general en tot el corredor”.

El servei s'estructura en 24 línies diürnes i 4 línies nocturnes, amb 695 expedicions en dies laborables, 263 expedicions en dissabtes i 131 en diumenges i festius. En total, es realitzaran 184.534 expedicions a l'any i es recorreran 1.092.068 km a l'any. 

Pradas ha destacat l'aposta del Consell per la transició energètica i la gestió sostenible. “El nostre objectiu és que la ciutadania veja el transport públic com la seua primera opció de mobilitat i que siga el més sostenible possible. Per això que es vagen a incorporar 50 vehicles elèctrics, una mesura que, a més, elimina l'impacte acústic”.  A més, ha assenyalat, “els vehicles seran accessibles a persones de mobilitat reduïda i la flota incorporarà, a més, sistemes de geolocalització per a permetre informació en temps real de l'horari de pas en parada”.

Millorar la intermodalitat

Els nous serveis contribuïxen a l'obtenció de sinergies amb tot el sistema de transport públic, de manera que es milloren les connexions amb estacions de metro per als municipis atesos. Es potencien també les connexions amb centres de gran atracció com l'Hospital de Llíria, la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Campus de Tarongers de la Universitat de València (UV). I es creen serveis nocturns, en les franges horàries no cobertes per Metrovalencia. 

Este és un dels sis contractes que estan sent adjudicats per l'Autoritat de Transport Metropolità de València, en aplicació de la Llei de mobilitat de la Comunitat Valenciana, i que suposaran la renovació dels servicis metropolitans d'autobús.
 

Galeria d'imatges