Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Jornada empresarial

La secretària autonòmica d’Igualtat destaca l’aposta del Consell per valors fonamentals que contribuïxen a un entorn laboral igualitari, divers i inclusiu

13/12/2023
La secretària autonòmica d’Igualtat destaca l’aposta del Consell per valors fonamentals que contribuïxen a un entorn laboral igualitari, divers i ...
  • Asunción Quinzá ha inaugurat la jornada ‘Empreses+Igualitàries’, organitzada per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana 
  • Aposta per la responsabilitat col·lectiva, perquè “la igualtat requerix acció constant i un compromís conjunt”

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha traslladat “el compromís ferm” del Consell amb els valors fonamentals de la igualtat, la diversitat i la inclusió, “que contribuïxen a la creació d’un entorn laboral on la igualtat ha de ser la norma, no l’excepció”.

La secretària autonòmica d’Igualtat s’ha expressat així este dimecres durant la inauguració de la jornada ‘Empreses+Igualitàries’, organitzada per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), que s’ha celebrat a la seu de Districte Digital Comunitat Valenciana, a Alacant.

Durant la seua intervenció, Asunción Quinzá ha advocat per la responsabilitat col·lectiva per a aconseguir que les organitzacions es convertisquen en agents de canvi, perquè, en la seua opinió, “la igualtat requerix acció constant i un compromís col·lectiu”.

En la trobada, dedicada a compartir experiències que contribuïxen a la construcció d’empreses igualitàries, la responsable d’Igualtat ha insistit en les polítiques que impulsa el seu departament i ha destacat que, en els pressupostos de la Generalitat per a 2024, augmenta la inversió destinada a la Direcció General d’Igualtat, “que ajudarà a garantir les polítiques d’igualtat”.

A més, la secretària autonòmica ha avançat que el seu departament treballa de manera coordinada amb la Direcció General d’Ocupació per a facilitar tant el registre dels plans d’igualtat, com els requisits per a l’obtenció del visat, “amb la intenció que més empreses i entitats puguen obtindre’ls amb menys dificultat administrativa”, ha assegurat.

Per això, ha apostat per fomentar “una cultura on l’equitat siga el pilar sobre el qual s’erigisca cada decisió, des del procés de contractació fins al desenvolupament professional i la promoció interna”, i ha recordat que “les polítiques inclusives són una oportunitat per a impulsar la prosperitat compartida i la sostenibilitat a llarg termini”.

De la mateixa manera, la responsable d’Igualtat ha posat en relleu la labor de les organitzacions per construir “este camí cap a la igualtat d’oportunitats, on el gènere, l’orientació sexual, la raça o qualsevol altra característica no siga un obstacle per al creixement personal i professional”.

També ha insistit en la necessitat de comptar amb empreses igualitàries en la societat, perquè “sabem que el talent no coneix fronteres ni gèneres, i l’èxit d’una organització està intrínsecament lligat a la seua capacitat per a aprofitar la riquesa de perspectives, habilitats i experiències de tots els seus membres”.

En opinió de Quinzá, “no ens podem permetre desaprofitar el potencial humà per prejudicis obsolets”, per tant, ha advocat per “superar barreres i construir un entorn en el qual tots se senten valorats i respectats”.

Finalment, la secretària autonòmica ha fet extensiu l’agraïment del Consell a tots els participants en este esdeveniment pel seu compromís actiu, “perquè les empreses igualitàries no només siguen un ideal, sinó una realitat que tots i totes construïm amb determinació i passió”.

“Hem compartit un espai on convergixen la visió, el compromís i l’acció cap a un futur laboral més just i equitatiu, amb millors pràctiques i lliçons apreses, i aprofitem este espai per a aprendre els uns dels altres i construir una xarxa sòlida de suport mutu”, ha conclòs.

Impuls a la igualtat

Cal recordar que el Consell promou el foment del moviment associatiu de dones i la promoció de la igualtat, polítiques a les quals destinarà 1.000.000 d’euros en 2024. Així mateix, la Generalitat invertirà també en 2024 un total de 615.000 euros en les entitats locals per al desenvolupament de programes que promouen la igualtat i la inserció laboral.

D’altra banda, el Consell ha subscrit convenis amb les universitats de la Comunitat Valenciana per a promoure activitats que incorporen la perspectiva de gènere de manera transversal, mitjançant el foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens. En concret, en 2024 la temàtica d’estos acords està relacionada amb la promoció de la igualtat d’oportunitats de les dones en les àrees de coneixement de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM).

Una altra de les àrees més rellevants del departament d’Igualtat és la Xarxa Valenciana d’Igualtat, formada per les unitats d’igualtat, on exercixen la seua labor 134 agents d’igualtat i 174 promotors i promotores d’igualtat, i durant l’exercici de 2024 té assignat un pressupost total de 8.685.100 euros.

De la mateixa manera, des del Consell Valencià de les Dones, la Generalitat oferix una via per a la participació de les dones en les polítiques d’igualtat del Govern Valencià i, a més, atén la pluralitat i la diversitat dels diversos col·lectius de dones.

Galeria d'imatges