Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Jornada

El director general de Diversitat destaca el treball dels i les periodistes migrants en la promoció de “la diversitat, la inclusió i la igualtat d’oportunitats”

13/12/2023
El director general de Diversitat destaca el treball dels i les periodistes migrants en la promoció de “la diversitat, la inclusió i la igualtat ...
  • La jornada ‘Periodistes migrants’ ha sigut organitzada per l'Associació Professional de Periodistes Valencians amb la col·laboració de la Vicepresidència Segona
  • S'han celebrat diverses taules redones i ponències, on han participat periodistes de diverses nacionalitats

El director general de Diversitat, Stephane Soriano, ha destacat la importància del treball dels i les periodistes migrants de la Comunitat Valenciana en la promoció de “la diversitat, la inclusió i la igualtat d’oportunitats”.

Stephane Soriano ha participat en la trobada ‘Periodistes migrants. La seua vida a la Comunitat’, que ha organitzat l’Associació Professional de Periodistes Valencians amb la col·laboració de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

L’objectiu d’esta trobada ha sigut visibilitzar i donar a conéixer l’adaptació de professionals del periodisme procedents de diverses nacions a la vida a la Comunitat Valenciana mentre cobrixen les notícies i els esdeveniments que hi ocorren.

En la seua intervenció, el director general de Diversitat ha assenyalat que la labor que realitzen permet “trencar barreres i prejudicis”, mostrant que el talent i l’esforç “no tenen nacionalitat ni fronteres”.

A més, hi ha afegit, que el seu treball com a “referents” per a altres compatriotes que han hagut de migrar “és fonamental. Sou un exemple a seguir per a aquelles persones que busquen una vida millor i estan disposades a enfrontar els desafiaments que comporta viure en un lloc nou”.

La jornada ha comptat amb la celebració de diverses taules redones i ponències en les quals han participat periodistes migrants que han compartit les seues experiències vivint en territori valencià, la seua manera de treballar amb les fonts locals, l’interés dels seus països d’origen en la informació valenciana i els desafiaments i les oportunitats que han trobat en la seua labor periodística.

Stephane Soriano ha finalitzat la seua intervenció felicitant els assistents i els participants; l’Associació Professional de Periodistes Valencians, per l’organització d’una trobada que permet aprendre, intercanviar idees i enfortir la xarxa de professionals de la comunicació, i, sobretot, els periodistes migrants, que, amb la seua labor, “contribuïxen a una societat més inclusiva, solidària i respectuosa amb la diversitat”.

Galeria d'imatges