Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Esport

Vicente Barrera presenta el Pla de desenvolupament i millora de gestió de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana 2024-2026

13/12/2023
Vicente Barrera presenta el Pla de desenvolupament i millora de gestió de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana 2024-2026
  • L'objectiu és millorar la professionalització i la modernització d'estes entitats, que són “el motor de la pràctica esportiva”
  • La Conselleria incrementa un 30 % la dotació econòmica de les ajudes destinades a les federacions en 2024, que continuaran creixent en els exercicis següents

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, s’ha reunit este dimecres amb representants de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana per a presentar-los el Pla de desenvolupament i millora de gestió 2024-2026 previst pel seu departament.

Barrera ha destacat que l’objectiu d’este pla és “millorar la professionalització i la modernització d’estes entitats en els pròxims tres anys”, ja que les federacions “són el vertader motor de la pràctica esportiva de cada disciplina a la qual representen, per la qual cosa qualsevol millora en la seua organització i gestió redunda enormement en benefici de l’esport en general”.

Per a fer-ho, la Conselleria ha augmentat un 30 % la dotació econòmica destinada finançar les línies d’ajuda en 2024, quantitat que està previst continuar incrementant en els exercicis següents, amb la finalitat que “es convertisquen en inversions productives, aplicades amb eficàcia i eficiència a la millora de la gestió de les federacions”.

Barrera ha recalcat que el que es pretén és que estes entitats “siguen capaces de promocionar les diverses modalitats esportives i, a més, atraure nous practicants a l’activitat federativa i mantindre’ls”.

Per a dur-ho a terme, el pla estratègic es basarà en els tres pilars bàsics de creixement en activitat i ingressos de les federacions: les llicències esportives, la formació i les competicions.

Així, després de la reunió, es farà una enquesta en cada una de les Federacions per a conéixer-ne la situació actual. A partir d’esta informació, hauran d’elaborar el seu propi pla, seguint un mateix guió, en el qual fixaran uns objectius i uns indicadors concrets que es presentaran a la Conselleria entre el primer i el segon trimestre de 2024. Simultàniament es duran a terme diverses jornades de formació per grups de federacions, segons problemàtiques i possibles solucions.

Barrera ha apuntat que per al desenvolupament d’este pla, la Conselleria comptarà amb la col·laboració de la Confederació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana (Confedecom), que serà l’encarregada de realitzar l’enquesta inicial.

Així mateix, l’entitat Gestors Esportius Professionals-Associació Comunitat Valenciana (GEPACV) serà la responsable del disseny del guió que seguiran les federacions en l’elaboració dels seus propis plans.

Línies d’ajuda

Quant a les línies d’ajuda de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, està previst que a la fi d’este mes de desembre es publiquen les ordres de subvencions per al foment de l’esport federat i el programa de tecnificació esportiva, i per a l’adquisició de material immobilitzat de tecnificació respectivament, que enguany comptaran amb un pressupost superior al de convocatòries anteriors.

En el primer semestre de 2024 s’hi sumarà una nova línia d’ajudes per a l’adquisició de l’immobilitzat necessari per al pla de millora i desenvolupament de cada federació.  

A més, les federacions es podran acollir a altres línies impulsades des de la Conselleria, com ara les ajudes per a plans d’especialització esportiva, per a seleccions autonòmiques, participació en campionats d’Europa i mundials, organització d’esdeveniments esportius nacionals i internacionals, programa Esport a l’Escola, integració de col·lectius de la diversitat i organització dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges