Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Reunió amb Jet2

Nuria Montes insta Aena a posar en marxa de manera urgent el Pla director de l’aeroport d’Alacant-Elx

14/12/2023
Nuria Montes insta Aena a posar en marxa de manera urgent el Pla director de l’aeroport d’Alacant-Elx
  • La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha assistit a l'acte de celebració del 20é aniversari de Jet2holidays
  • Nuria Montes ha mantingut una trobada amb el turoperador per a, entre altres assumptes, perfilar l'estratègia de promoció conjunta dirigida al mercat britànic de cara al pròxim any 2024

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha instat Aena, en nom del Govern Valencià, a “posar en marxa, de manera urgent, el Pla director de l’aeroport d’Alacant-Elx”.

Així s’ha pronunciat Nuria Montes durant l’acte de celebració del 20é aniversari de la presència de la companyia Jet2holidays a l’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández, on ha assistit juntament amb representants del turoperador.

La consellera de Turisme ha aprofitat la visita dels representants de Jet2 per a mantindre una trobada amb el turoperador per a, entre altres assumptes, perfilar l’estratègia de promoció conjunta dirigida al mercat britànic de cara al pròxim any 2024, i ha recordat que “el britànic és el mercat internacional més important per nombre de turistes que desplaça cap a la Comunitat Valenciana”.

Coincidint amb el 20é aniversari de l’arribada de Jet2 a la província d’Alacant, Montes ha volgut recalcar que “estos anys han sigut tremendament productius”, ja que, segons la titular de Turisme, “d’un turoperador residual que començava els seus primers passos fa 20 anys, és ara el turoperador número 1 del Regne Unit cap a Espanya, i és un mercat principal i essencial en el seu model de negoci”.

A més, ha insistit que l’aposta de Jet2 per l’aeroport d’Alacant-Elx “va ser decisiva des del primer moment, pel fet que va instal·lar una de les seues primeres bases d’avions en este aeroport i té importants plans d’expansió per als pròxims anys”.

Així, ha assenyalat que, segons l’han informat des del turoperador, “la seua flota creixerà, duplicarà el nombre d’avions que té ara mateix en funcionament fins a 2030”, i ha remarcat que este creixement es durà a terme “potenciant tota una estratègia en matèria de sostenibilitat dels seus avions, perquè puguen utilitzar biocombustibles i, a més, reduir l’ús de querosé més d’un 25 %”.

En este sentit, Nuria Montes ha subratllat que “esta estratègia de sostenibilitat s’estén a tots els seus proveïdors, entre els quals es troben el sector hoteler i el sector del transport”.

Per la seua part, el conseller delegat de Jet2.com i Jet2holidays, Steve Heapy, ha assenyalat que, “estant prop de finals d’any, ens ha semblat un molt bon moment per a tornar a celebrar el nostre 20é aniversari ací a Alacant”. A més, ha destacat que “l’oferta de Jet2.com continuarà creixent tant a l’hivern com a l’estiu”.

A més, Heapy ha recordat que “Jet2holidays és ja el turoperador britànic més important de la regió”, i hi ha afegit que “tot això només està sent possible gràcies a l’estreta col·laboració d’hotelers, aeroport, oficines de turisme i Govern”, per la qual cosa ha reiterat que “el nostre compromís és el de continuar treballant intensament per a continuar creixent junts”.

Jet2 a l’aeroport d’Alacant

L’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández és una de les destinacions més destacades entre les operacions que realitza Jet2, el turoperador anglés més rellevant del Regne Unit. De fet, des que van començar les operacions en 2003, ha volat a Alacant més que a cap altra destinació a Europa.

En estos 20 anys, són 11 milions els passatgers transportats a l’aeroport d’Alacant-Elx, tant en arribada com en eixida, amb el turoperador Jet2holidays.

La companyia Jet2 ha anunciat que este hivern l’oferta de seients serà la més gran de la història, amb uns 185.000 en arribada, un increment del 14 % respecte a l’hivern passat, una dada que s’incrementarà encara més la pròxima temporada d’hivern (2024/25), fins a les 200.000 places.

Quant a la temporada d’estiu, la companyia apunta al fet que l’oferta també creixerà un 9 % respecte a l’estiu recentment finalitzat, amb un total de 465.000 seients en arribada i un pic de 84 vols setmanals, al mateix temps que remarquen que s’oferixen 11 rutes directes al Regne Unit, amb la novetat de la ruta a Liverpool.

Cal destacar que Jet2holidays és el turoperador britànic més important que opera a la Costa Blanca i treballa directament amb quasi 80 hotels i més de 40 viles. Després de 20 anys de col·laboració, el turoperador es mostra igual de compromés amb la província d’Alacant.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo, Nuria Montes