Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

L'Auditori de Castelló rep l'Orquestra Simfònica d'RTVE per a celebrar el centenari de la Societat Filharmònica de Castelló

14/12/2023
L'Auditori de Castelló rep l'Orquestra Simfònica d'RTVE per a celebrar el centenari de la Societat Filharmònica de Castelló
  • El concert, que dirigirà el castellonenc Sergio Alapont, està compost per peces de Strauss, Rismski-Kórsakov o Ravel
  • Les últimes entrades estan disponibles a la venda en taquilles i en la web 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, presenta divendres 15 de desembre, a les 19.30 hores, el concert de l'Orquestra Simfònica d'RTVE amb un recital que commemora el centenari de la Societat Filharmònica de Castelló. 

L'Orquestra Simfònica d'RTVE estarà dirigida pel castellonenc Sergio Alapont, amb un programa compost per peces de Strauss, Rismski-Kórsakov o Ravel, entre altres.   

El concert començarà amb l''Obertura' de Ruslan i Ludmila, del compositor rus Mikhaïl Glinka (1804-1857), per a donar pas al poema simfònic L'aprenent de bruixot, del compositor francés Paul Dukas (1865-1935). A continuació, es podran escoltar les melodies de Richard Strauss (1864-1949), seran les protagonistes amb la peça Till Eulenspiegel

Dos grans composicions posaran el punt i final al programa del concert, en el qual s'inclou la peça Capritx espanyol, de Nikolai Rimski-Kórsakov (1844-1908). Finalment, una de les peces de música clàssica més interpretades, el reconegut Bolero de Maurice Ravel (1875-1937), servirà per a tancar el concert commemoratiu del centenari de la Societat Filharmònica de Castelló. 

El concert forma part de l'abonament de tardor de l'Auditori de Castelló que permet gaudir de grans concerts de clàssica a un preu reduït i que es posa a la venda a l'inici de cada trimestre cultural. De fet, la renovació dels abonaments per al primer trimestre de 2024 començarà el pròxim 18 de desembre i les persones que vulguen abonar-se per primera vegada podran fer-ho des del 26 de desembre. 
 
Les entrades soltes per a este concert tenen un preu de 10 a 20 euros i es poden adquirir en taquilles i en la web <ivc.gva.es>. Recordem que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l'EACC, s'obté un tiquet Entrada i + que permet comprar, en les taquilles del Teatre Principal de Castelló o de l'Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte que pot arribar fins al 50 %.

Sergio Alapont 

El castellonenc Sergio Alapont és reconegut com un dels principals directors de la seua generació. En 2016, Alapont va guanyar el Premi al Millor Director a Itàlia per GBOSCAR- L'Eccellenza dell'Opera.

Amb la mateixa solidesa en l'òpera que en el repertori simfònic, el mestre Alapont ha dirigit moltes de les principals orquestres d'òpera i simfòniques del món i diverses a Espanya. A més, els seus compromisos com a invitat l'han portat a dirigir-ne altres com la London Philharmonic Orchestra, Orchestre National d'Ile de France de París, Orchestra Sinfonica della RAI, o l'Orquesta de Cámara de Bellas Artes de Mèxic, per esmentar-ne algunes.

Així mateix, Alapont ha gravat per a la RAI, RTVE, RTÉ Irlanda, Euroradio, Ibs Classical, Signum Classics i Universal Music.

Alguns dels seus èxits operístics recents són Nabucco, al Teatre Real de Madrid; La Bohème, a l'Òpera Nacional d'Irlanda, o el seu debut als Estats Units amb La Rondine a l'Òpera de Minnesota.

Els estudis de Sergio Alapont el van portar a València, Madrid i Munic abans de continuar la seua formació en diversos conservatoris, en els quals va estar acompanyat de reconeguts mestres com Donato Renzetti, Jorma Panula o Helmuth Rilling.

Galeria d'imatges