Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Conferència Sectorial d'Educació

Rovira demana al Ministeri una pròrroga en la cotització d'alumnes en pràctiques d'FP davant de la incertesa generada

14/12/2023
Rovira demana al Ministeri una pròrroga en la cotització d'alumnes en pràctiques d'FP davant de la incertesa generada
  • La Comunitat Valenciana i Canàries, úniques comunitats autònomes que han fet un pilotatge, han detectat nombrosos errors
  • El conseller lamenta que la ministra ignore els consellers d'Educació davant d'una norma que entrarà en vigor l'1 de gener 
     

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha sol·licitat al Ministeri d'Educació una pròrroga en la norma que obliga la cotització en la Seguretat Social dels alumnes en pràctiques d'FP davant de la incertesa generada.

Rovira ha realitzat esta petició en la Conferència Sectorial d'Educació convocada pel Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports este dimecres. Esta petició va ser formulada també per altres consellers atesos els dubtes davant de l'aplicació d'una norma que ha d'entrar en vigor l'1 de gener. 

A través del Reial decret llei 5/2023 les empreses i institucions que col·laboren en la formació pràctica d'alumnes universitaris i de Formació Professional han de donar-los d'alta en la Seguretat Social. 

“El testatge ha demostrat que hi ha molts errors. La Comunitat Valenciana és, juntament amb Canàries, una de les comunitats on s'ha realitzat un pilotatge i ixen moltíssims errors. Per això creiem que és necessari ajornar la mesura fins a garantir un sistema fiable i viable, encara que la ministra no ens ha escoltat”, ha assenyalat el conseller.

“El mateix director general de la Tresoreria de la Seguretat Social va reconéixer ahir que continua havent-hi molts dubtes i que en els pròxims dies els aclariran. Però l'1 de gener entra en vigor esta mesura, quan ho aclarirà?” ha preguntat José Antonio Rovira.  

El conseller ha mostrat la seua decepció pel resultat de la Conferència d'Educació. “Vam anar a la reunió amb l'objectiu que el Ministeri prorrogara uns mesos esta mesura, però en compte de voler abordar-ho la ministra no li va donar importància i va introduir com a tema la prohibició dels mòbils, que ella mateixa havia negat fa menys de tres setmanes”, ha assenyalat. 

Prohibició de mòbils en centres

Així, el conseller ha recordat que a la fi de novembre Alegria assenyalava que no era partidària de prohibir els mòbils, “i ahir, al més pur estil Pedro Sánchez, va canviar de postura, va parlar de prohibició i ens ha citat a una reunió el pròxim gener”.  

Rovira ha indicat que la Conselleria d'Educació ja està treballant en esta qüestió. “Fa uns dies celebrem la I Jornada de Prevenció de l'Assetjament Escolar, i amb eixes conclusions establirem un dictamen. Cal escoltar els experts i analitzar molt bé què es fa i com”.  
 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació