Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

L'IVC posa a la venda els abonaments del Teatre Principal i Auditori de Castelló per al primer trimestre de 2024

15/12/2023
L'IVC posa a la venda els abonaments del Teatre Principal i Auditori de Castelló per al primer trimestre de 2024
  • El Principal oferix obres com Coraje de madre, Picasso (Rey, monstruo y payaso) i les produccions pròpies Les Troianes, fucking nowhere i Perquè t’estime que si no...
  • L'Auditori de Castelló rebrà grans de la clàssica com Sokolov, Andrè Schuen o l'Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), posa a la venda els nous abonaments culturals per al Teatre Principal i Auditori de Castelló corresponents al primer trimestre del 2024. Estos abonaments permeten gaudir de grans espectacles a un preu reduït.

El Teatre Principal de Castelló començarà l'any el 14 de gener, amb l'espectacle de dansa Yarin, que unix l'art del bailaor de flamenc Andrés Marín, Premi Nacional de Dansa 2022, amb el dantzari Jon Maya, reconegut amb diversos premis Max.

Així mateix, l'escenari del Principal acollirà també durant el mes de gener grans obres com l'exitosa producció Coraje de madre, amb Pere Ponce, o la comèdia Picasso (Rey, monstruo y payaso), de la companyia Rhum & Cia, que servix d'homenatge al geni malagueny en el 50 aniversari de la seua defunció.

La reflexió, l'humor i les fake news estrenaran el mes de febrer amb Hechos y faltas que donaran pas, el 17 de febrer, a la producció pròpia de l'Institut Valencià de Cultura Perquè t’estime que si no... dirigida per Carles Alberola.

El mes es tancarà amb Coralina, la serventa amorosa, una producció que posarà en l'escenari del Principal fins a deu actors per a representar esta comèdia d'embolics de Carlo Goldoni.

Després de la pausa per les festes de la Magdalena de la capital de la Plana, en la qual el Teatre Principal també tindrà programació específica, l'abonament cultural oferirà el mes de març les obres L'últim ball de L'Horta Teatre i finalitzarà el primer trimestre de 2024 amb la producció de l'IVC Les Troianes, fucking nowhere, de Josi Alvarado.

L'abonament general del Teatre Principal de Castelló inclou huit grans espectacles amb preus que van des dels 30 als 100 euros depenent de la butaca triada. També hi ha un abonament reduït, amb quatre espectacles, a un preu de 50 euros.

La renovació dels abonaments per al primer trimestre de 2024 començarà dilluns que ve, 18 de desembre, i les persones que vulguen abonar-se per primera vegada podran fer-ho des del dimarts 26 de desembre. Les entrades soltes estaran disponibles des del 29 de desembre. Poden adquirir-se en taquilla o en la web www.ivc.gva.es.

Abonament Auditori de Castelló, 9 grans concerts

Per la seua banda, l'abonament cultural de l'Auditori de Castelló per al primer trimestre de 2024 inclou nou grans concerts. Després d'haver celebrat durant el 2023 el centenari de la Societat Filharmònica de Castelló, l'IVC continua apostant per portar fins a Castelló de la Plana les millors propostes de música clàssica per a conformar un atractiu abonament durant els mesos de gener a març.

La programació d'abonament s'inicia el 7 de gener, amb la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana. El programa del primer concert de l'any estarà format per peces tan conegudes com el Concert d'Aranjuez o la Simfonia núm. 9 de Schubert.

El mes prosseguirà amb l'Orquestra Simfònica de Castelló dirigida per Pablo Marqués, amb una proposta anomenada Les escoles de Viena. Del discurs polític al discurs sonor en la qual destaca Beethoven i Schönberg. El mes de gener es tancarà amb la visita de l'Orquestra de Cambra de Lituània.

El quintet de corda de l'Orquestra Filharmònica de Berlín i el clarinetista Miguel Ángel Tamarit estrenaran el mes de febrer a l'Auditori de Castelló. Durant este mes, la programació es completarà amb el primer dels concerts del trimestre de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana amb la direcció de James Gaffigan.

A continuació, el 22 de febrer, arribarà un dels pianistes internacionals amb més prestigi, Grigory Sokolov. En esta ocasió el músic rus arriba amb un programa format per peces de Bach juntament amb altres encara per determinar.

El primer trimestre de 2024 es tancarà, durant el mes de març, amb tres grans concerts dins de l'abonament. En primer lloc, el dia 14 arriba fins a l'Auditori la destacada orquestra de cambra de Noruega, Orkester Nord. Així mateix, el 16 de març tindrà lloc el segon dels concerts de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana que, sota la direcció d'Anna Sułkowska-Migoń i la participació estel·lar del baríton André Schuen, oferirà un programa format per Siegfried-Idyll de Wagner i una seleccció de Des Knaben Wunderhorn de G. Mahler.

L'abonament d'hivern finalitzarà amb el gran concert de l'Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles que comptarà amb el sopranista Samuel Mariño. La veu del soprano veneçolà està sorprenent la crítica internacional i s'està convertint en un dels cantants lírics més demandats.

La renovació d'abonaments de l'Auditori de Castelló s'inicia el 18 de desembre amb preus des dels 30 euros fins als 115 euros. Els nous abonats podran fer-ho des del 26 de desembre. Més informació en taquilles i en la web d'IVC.

Galeria d'imatges