Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Certificacions ‘weRespect’

La Generalitat reitera el seu compromís en la lluita contra l’intrusisme en el sector dels habitatges turístics

14/12/2023
La Generalitat reitera el seu compromís en la lluita contra l’intrusisme en el sector dels habitatges turístics
  • La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha clausurat l'acte d'entrega de les certificacions 'weRespect 2023' a habitatges turístics

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha reiterat el “ferm compromís de la Generalitat” en la lluita contra la problemàtica de l’intrusisme i la competència deslleial en el sector, especialment en els habitatges turístics.

Així s’ha pronunciat la secretària autonòmica en la clausura de l’acte d’entrega de les certificacions ‘weRespect 2023’ a habitatges turístics, on ha participat juntament amb la presidenta d’Aptur, Silvia Blasco. L’acte està organitzat per Viutur, la delegació valenciana de la patronal d’Habitatges d’Ús Turístic de la Comunitat Valenciana (ApturCV).

Cristina Moreno ha recalcat que amb estes certificacions “hui estem fent valdre el control i la lluita contra l’intrusisme”, a més de “reivindicar el bon treball” dels qui gestionen habitatges turístics reglats.

Així, ha recordat que des de la Secretaria Autonòmica de Turisme “treballem per a implementar mesures efectives per a combatre l’intrusisme i garantir que tots els allotjaments turístics complisquen amb les regulacions”, perquè, segons ha insistit, “això no només protegix els turistes, sinó que també brinda un ambient de competència just per als propietaris d’apartaments turístics que operen de manera legítima i s’esforcen per oferir serveis de qualitat”.

Per això, ha reiterat el compromís de “continuar treballant braç a braç els actors clau en la indústria turística per a enfortir la imatge de la Comunitat Valenciana com una destinació de qualitat, promovent la legalitat i l’excel·lència en l’allotjament turístic”.

La presidenta de Viutur, Silvia Blasco, ha assenyalat que “355 habitatges d’ús turístic de València han integrat el control de sorolls en els seus allotjaments, i se sumen als 500 que van iniciar el protocol ‘weRespect’ l’any passat”.

Per la seua banda, el president de weRespect, Eduardo Suárez, ha destacat que el sistema de control de sorolls ha permés enguany monitorar el comportament de més de 650.000 turistes allotjats en VUT de València (3 persones usuàries al dia, en estades mitjanes de 3 dies, en cada un dels 855 establiments adherits amb una ocupació mitjana anual del 70 %), i resoldre les escasses incidències detectades.

L’Associació d’Habitatges Turístics de València ha organitzat l’acte dins de la campanya ‘From València, with Respect’ que Turisme Comunitat Valenciana i Viutur han posat en marxa dins del Programa d’impuls al turisme responsable i la lluita contra l’intrusisme en els allotjaments turístics, previst en els pressupostos de la Generalitat de 2023.

Galeria d'imatges