Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre Rialto

L'Institut Valencià de Cultura presenta la seua última producció dirigida per Carles Alberola al Teatre Rialto

14/12/2023
L'Institut Valencià de Cultura presenta la seua última producció dirigida per Carles Alberola al Teatre Rialto
  • Perquè t’estime, que si no… es podrà veure del 15 de desembre al 28 de gener de 2024
  • Està interpretada per Arantxa Cortés, Ramón Ródenas, Cristina García, Jaime Linares, Pilar Martínez i Joan Verdú

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), ha presentat l'espectacle Perquè t’estime, que si no…, que es podrà veure des d'este divendres, 15 de desembre, al 28 de gener de 2024 al Teatre Rialto.

Roberto García, director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, ha presentat l'última producció pròpia d'esta institució juntament amb el director i autor de l'obra, Carles Alberola, la dissenyadora d'escenografia, Montse Amenós, i les actrius Pilar Martínez i Cristina García. Es tracta d'un espectacle que “emocionarà el públic i provocarà molts somriures de complicitat per la mirada que hi ha sobre les relacions humanes i per la poètica escènica que desenvolupa”, en paraules de Roberto García. 

Perquè t’estime, que si no… és una comèdia sobre l'erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella i de com, malgrat això, som capaços de reescriure la nostra manera d'estimar i ser estimats.

L'obra la protagonitzen tres parelles de diferents edats a les quals donen vida Arantxa Cortés, Ramón Ródenas, Cristina García, Jaime Linares, Pilar Martínez i Joan Verdú. Els sis viuen en un mateix pis durant una nit que pot canviar les seues vides, però sembla que el pis no és l'única cosa que compartixen.

L'obra de Carles Alberola, Premi de Teatre Palanca i Roca- Ciutat d’Alzira, és una declaració d'amor a totes eixes parelles que han perdurat en el temps amb un pacte d'estima, generositat i renúncia abans que la convivència, l'avorriment, les malalties i l'oblit ho enfosquisquen tot.

L'espectacle, segons Alberola, “parla de l'emoció que provoca el pas del temps en les relacions de parella, però també de quantes persones som al llarg de la vida, de com érem abans, de moments viscuts i somnis per complir”. Una comèdia, segons l'autor, en la qual el públic “riurà, s'emocionarà i molt probablement plorarà, perquè es veurà reflectit en els personatges”.

Precisament, esta és una de les claus de l'obra segons el dramaturg i director: “l'obra fa pensar el públic quines coses haurien de canviar en la seua vida o quines paraules voldrien dir o haver dit als seus familiars. Si l'obra arriba al públic i els fa reflexionar, haurem complit el nostre desig”. Així mateix, el director ha insistit en la importància del treball de tot l'equip en el resultat final de l'espectacle.

Una de les figures importants de la producció és la dissenyadora d'escenografia i vestuari, Montse Amenós, un referent en el sector en televisió, cinema i, sobretot, en el teatre, que “afig tot un univers potent d'imatges de caràcter oníric que fa més gran l'espectacle, que el fa millor, en definitiva”, ha afirmat Alberola.

L'espectacle compta, a més, entre el seu equip artístic amb María Almudéver com a ajudant de direcció, Arnau Bataller en la composició musical, Ximo Olcina en el disseny d'il·luminació o Cristina Fernández Pintado en la coreografia.

Les entrades es poden adquirir en les taquilles del teatre i en la taquilla en línia de l'IVC.

Galeria d'imatges