Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Parcs empresarials

L’Ivace exposa en Cosital Alacant els avantatges de la Llei d’àrees industrials i de la creació d’entitats de gestió i modernització

14/12/2023
  • El director general d'Indústria assegura que les EGM “són la millor figura per a optimitzar la gestió de les àrees empresarials”
  • La Llei d'àrees preveu accions clau com les ajudes de millora, el Mapa de sòl industrial, la creació d'EGM i la classificació de les àrees industrials

El director general d’Indústria, Manuel Rosalén, ha assenyalat que “des de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i des de l’Ivace volem que es constituïsca el nombre més gran possible d’entitats de gestió i modernització en els espais empresarials, perquè són la millor figura possible per a optimitzar la gestió de les àrees industrials”.

Així s’ha expressat en la jornada informativa sobre la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que s’ha celebrat al Col·legi Oficial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració local de la província d’Alacant, Cosital Alacant.

En esta trobada, finançada per l’Ivace i organitzada per la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, i Cosital Alacant, s’han abordat les oportunitats que brinda la Llei d’àrees industrials i especialment els avantatges que suposa la constitució d’entitats de gestió i modernització (EGM) per al creixement empresarial.

Durant la seua intervenció, Rosalén ha destacat que la Llei d’àrees, pionera a Espanya, ha suposat una fita per al funcionament dels parcs empresarials i per a millorar la seua qualitat. D’esta manera, ha posat l’accent principalment en una de les accions que preveu: la constitució d’entitats de gestió i modernització “que suposen una eina a la disposició dels ajuntaments i de les empreses per a facilitar la seua col·laboració amb la finalitat de millorar les àrees industrials”.

En este sentit, el director general ha destacat que per a la seua creació hi ha tres agents clau, que són, en primer lloc, les empreses; a continuació, la voluntat de l’equip de govern local per a constituir esta figura jurídica, i, en tercer lloc, els secretaris i interventors de l’Administració local. En este sentit, ha subratllat la importància de la celebració de jornades informatives com la d’este dijous a Alacant, “perquè permeten facilitar la comprensió de la llei i recaptar propostes i millores en la seua aplicació”.

Accions Llei àrees

Durant la jornada també s’han abordat les diverses actuacions en què l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial està participant molt activament i entre les quals, junt amb la constitució de les EGM, es troba el Mapa de sòl industrial de la Comunitat Valenciana i la classificació d’àrees industrials segons les dotacions i els serveis que oferixen a les empreses.

Així mateix, destaquen les ajudes per a la millora i la modernització dels parcs empresarials que l’Ivace convoca anualment i que estan permetent millorar els seus serveis i infraestructures perquè siguen la millor targeta de presentació i faciliten l’atracció d’inversions i la implantació de noves empreses.

Finalment, en la jornada s’han tractat els aspectes urbanístics de la Llei d’àrees que poden resultar més nous i afectar la tramitació i la gestió als ajuntaments.

Jornades Cosital

La jornada informativa ha estat dirigida a tècnics de l’Administració local i gestors de parcs empresarials de la província d’Alacant. Demà, divendres 15 de desembre, se celebrarà una nova trobada a Paterna, dirigida a tècnics de la província de València, i, dimarts que ve, 19 de desembre, tindrà lloc a Onda, per a informar gestors de parcs empresarials i administració local de la província de Castelló.

Les jornades tindran lloc en format presencial i en línia, i és necessària la inscripció prèvia a través dels enllaços corresponents:

Paterna, divendres, 15 de desembre de 9.30 a 11.30 hores:
Inscripció.

Onda, dimarts, 19 de desembre, de 9.00 a 11.00 hores:
Inscripció.