Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació incrementa el nombre d'orientadors en centres d'Infantil i Primària per a combatre l'absentisme i el fracàs escolar

16/12/2023
  • Es tracta de 41 centres de la Comunitat Valenciana que tenen entre 26 i 29 unitats
  • Alguns dels orientadors ja s'hi han incorporat i altres ho faran immediatament amb una duració fins al final del curs escolar
     

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació incrementarà el nombre d'orientadors de centres educatius d'Infantil i Primària que tenen entre 26 i 29 unitats.

Este increment es farà a través de fons Next Generation i MRR (Mecanisme de recuperació i resiliència), tal com ha explicat la directora general d'Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig. 

“L'objectiu és controlar l'absentisme escolar i atendre l'alumnat que presenta un alt risc d'abandó escolar o un alt grau de fracàs escolar”, ha explicat Escrig. 

La directora general ha mantingut esta setmana una trobada telemàtica amb els centres que registraran un augment d'orientadors. Es tracta d'un total de 41 centres de la Comunitat, dels quals 15 pertanyen a la província de València; 4, a la de Castelló, i 22, a la d'Alacant. 

“Estos centres disposaran de més orientadors, que s'hi incorporaran mitja jornada. Alguns d'ells ja s'hi han incorporat i altres ho faran immediatament amb una duració fins a final de curs escolar”, ha explicat Escrig. Els centres que disposen de més de 29 unitats ja comptaven amb un increment d'orientadors. 

“Des de la Conselleria volem contribuir a la reducció de l'abandó escolar abans de finalitzar l'educació secundària postobligatòria mitjançant el disseny de propostes formatives personalitzades i activitats de tutorització i orientació acadèmica professional”, ha manifestat Escrig. 

La directora general ha remarcat la importància d'acompanyar l'alumnat, però també les famílies, per a establir una coordinació i aconseguir millor comprensió i implicació en els processos educatius dels seus fills.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la Directora General d'Innovació i Inclusió Educativa, Rosario Escrig