Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
En col·laboració amb l’Associació d'Editorials del País Valencià

Ivace Internacional col·labora amb el festival d'il·lustració Bava Kamo per a aconseguir l'edició més internacional de la seua història

16/12/2023
Ivace Internacional col·labora amb el festival d'il·lustració Bava Kamo per a aconseguir l'edició més internacional de la seua història
  • Cinc editors de Suïssa, Itàlia i República Txeca s'han reunit amb editorials valencianes convidats per l'Ivace 

Cinc editors procedents de Suïssa, Itàlia i República Txeca han participat esta setmana en la sisena edició del Festival i Fira del Llibre Il·lustrat Bava Kamo, en una missió de convidats internacionals organitzada per Ivace Internacional en col·laboració amb l’Associació d’Editorials del País Valencià.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que esta acció forma part del Pla de promoció exterior desenvolupat per Ivace Internacional i pretén facilitar noves oportunitats de negoci i d’internacionalització al sector editorial de la Comunitat Valenciana.

“A través d’accions com esta missió, aconseguim que participen interessants professionals amb l’objectiu que les editorials de la Comunitat puguen exportar els seus productes a través de la venda dels drets de traducció i de l’establiment d’acords de col·laboració”, ha indicat Olivas.
A més –hi ha afegit Ester Olivas–, esta acció “permet establir contactes professionals i comercials dels editors i els agents editorials valencians amb editors d’altres països”.

“En esta ocasió, hem organitzat una missió integrada per 5 editors procedents de Suïssa, Itàlia i República Txeca, que han tingut l’oportunitat de conéixer in situ l’obra d’empreses editorials i d’il·lustració de la Comunitat Valenciana”, ha explicat.

La Fira del Llibre Il·lustrat Bava Kamo se celebra del 15 al 17 de desembre al recinte del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), adscrit a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, que un any més acull esta panoràmica de la il·lustració editorial internacional amb il·lustracions de 38 llibres i 32 projectes inèdits de països com l’Argentina, Bulgària, Mèxic, Itàlia, el Brasil o Bèlgica.

La missió de l’Ivace se suma a les editorials que participen gràcies al projecte LIT UP, liderat per l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), amb les quals “s’ha aconseguit l’edició més internacional de la història d’este festival, ja que s’ha arribat a les 13 editorials internacionals”, ha destacat Ester Olivas.

Durant la seua estada a València, han desenvolupat una completa agenda de trobades B2B al Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC de València.

Bava Kamo

El Festival del Llibre Il·lustrat Bava Kamo és considerat la finestra més important per al llibre il·lustrat a la Comunitat Valenciana i a Espanya.

És una fira professional que l’any passat va comptar amb els títols de 30 editorials, llibreries i editors de segell propi. Durant el festival se celebren diverses activitats dirigides a donar a conéixer les novetats, promocionar la lectura, l’entrenament dels professors i la inclusió de grups amb dificultat d’accés a la lectura.

En esta sisena edició, el Bava Kamo ha albergat una mostra de llibre il·lustrat internacional amb 169 il·lustradors d’un màxim de 9 països d’Europa i Llatinoamèrica.

Galeria d'imatges