Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

L'Institut Valencià de Cultura presenta la música de La Maria al Teatre Principal de València

16/12/2023
L'Institut Valencià de Cultura presenta la música de La Maria al Teatre Principal de València
  • La cantant tanca el primer trimestre de la temporada del Principal amb la presentació de L’Assumpció el 17 de desembre

L’Institut Valencià de Cultura tanca el seu cicle de música al Teatre Principal de València este diumenge, 17 de desembre, amb l’actuació de la cantant La Maria i el seu primer treball d’estudi, L’Assumpció.

Després de la viralització de la seua Arranquen vinyes en el 2021, La Maria, nom artístic de Maria Bertomeu, presenta, al Principal, el seu nou treball amb unes cançons de debut inspirades en estructures del cant valencià i motius de la música tradicional, però que evolucionen i es convertixen en una proposta d’innegable modernitat.

A l’escenari l’acompanyaran Genís Ibáñez, al teclat i moog; Carles Ródenas, amb les guitarres, i Sergio Martínez en la percussió, en un concert que serà especial, ple de col·laboracions d’importants músics valencians.

L’1 de novembre de 2021, el vídeo de La Maria interpretant una vella cançó popular valenciana, Arranquen vinyes, es va fer viral i va provocar una xicoteta commoció estètica enaltida per l’efecte propagador de la xarxa.

Després de la seua repercussió en línia, l’artista va multiplicar l’atenció del sector musical i la seua gira ‘El que està per vindre’ es va transformar en una oportunitat per a donar a conéixer la seua veu i una nova proposta musical actualitzada de l’estil valencià.

La intèrpret s’ha educat en el cant valencià sota el guiatge de Xavier de Bétera i enguany ha sigut reconeguda en els Premis Carles Santos de la Música, que atorga la Generalitat, com a artista revelació per L’Assumpció, el disc de debut que presenta al Principal, i també al millor disseny, que ha sigut per a Branca Studio.

La veu de La Maria, rica en indicis i subtilesa, ix reforçada per la senzillesa de la cançó i les curvatures del seu traçat musical. Les entrades es poden adquirir a les taquilles del teatre i en la taquilla en línia de l’IVC.

Galeria d'imatges