Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Habitatge

El Pla Adha de la Vicepresidència Segona destina 4,6 milions en ajudes als ajuntaments per a l'adquisició i la millora d'habitatges

17/12/2023
  • L'objectiu és que els ajuntaments puguen disposar d'habitatges propis per a satisfer les emergències residencials

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, a través del Pla Adha, ha concedit ajudes a set entitats locals per un import total de 4.600.346 euros per a l’adquisició i la millora d’habitatges.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució d’estes ajudes, l’objectiu de les quals és que els ajuntaments puguen disposar d’habitatges propis per a satisfer les necessitats més immediates del municipi. En esta convocatòria s’han concedit ajudes a tots els consistoris que han presentat sol·licituds en esta convocatòria, que són Argelita, València, la Vall de la Gallinera, Caudiel, Tales, Aspe i Gandia.

Estes subvencions pretenen incrementar el parc públic municipal d’habitatge mitjançant l’adquisició d’habitatges de manera individualitzada, o en bloc, per a ser destinats al lloguer o cessió d’ús durant un termini mínim de 50 anys.

Així mateix, en cas que siguen necessàries obres d’habitabilitat, adequació o accessibilitat, estes entitats poden rebre ajudes per a escometre-les. Amb això es pretén que les entitats locals engrossisquen el seu parc públic per a atendre les situacions d’emergència residencial i que l’increment de l’oferta d’esta mena d’habitatge modere els preus del lloguer per a tota la ciutadania.

Este programa és finançat pel Pla estatal a l’habitatge 2022-2025, amb un total de 3.133.691,37 euros, conjuntament amb l’aportació de la Generalitat, que ascendix a 1.466.654,64 euros.

La previsió per a 2024 d’esta línia pressupostària ascendix a un total de 5.453.760 euros, 4.195.200 euros dels quals procedixen del Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana i 1.258.560 euros de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Per a gestionar les sol·licituds s’ha seguit el criteri de concurrència competitiva recollit en les bases de la convocatòria d’ajudes.