Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Parcs empresarials

L'Ivace aposta per les accions recollides en la Llei d'àrees Industrials com a instrument clau per a impulsar i millorar els parcs empresarials

15/12/2023
L'Ivace aposta per les accions recollides en la Llei d'àrees Industrials com a instrument clau per a impulsar i millorar els parcs empresarials
  • És una normativa pionera a Espanya que ha suposat una fita per a la gestió i el funcionament dels espais industrials
  • L'Ivace ha participat en una jornada informativa centrada en esta llei, que s'ha celebrat a l'EGM Asivalco-Fuente del Jarro

L’Ivace, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, aposta pel desenvolupament i la implementació de les accions recollides en la Llei d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana com a instrument clau per a impulsar, optimitzar i millorar la qualitat dels parcs empresarials.

Així ha quedat patent en una jornada informativa centrada en la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana i la creació d’entitats de gestió i modernització, que s’ha celebrat a la seu de l’EGM Asivalco-Fuente del Jarro.

Responsables de parcs empresarials de l’Ivace hi han detallat les diverses accions posades en marxa per l’Institut i que es troben previstes en la llei, entre les quals destaquen l’impuls a la constitució de les EGM, una nova fórmula jurídica que permet implementar servicis de valor afegit als parcs per a fer-los més competitius i atractius, i la classificació de les àrees industrials segons les dotacions i els servicis que oferixen a les empreses.

Així mateix, han fet valdre la importància de les ajudes que l’Ivace convoca anualment per a la modernització dels parcs empresarials i que estan permetent millorar els seus servicis i infraestructures, perquè siguen la millor targeta de presentació i faciliten l’atracció d’inversions i la implantació de noves empreses.

Una altra de les actuacions recollides en la Llei d’àrees que gestiona l’Ivace és el Mapa de sòl industrial, un instrument clau per a localitzar sòl disponible a Castelló, València i Alacant, per a la promoció de les àrees industrials i l’atracció d’inversors. Este mapa atorga visibilitat als parcs empresarials de la Comunitat Valenciana i els permet ser localitzats i conéixer les seues característiques mitjançant diversos filtres de cerca.

Jornades Cosital

La jornada informativa que s’ha celebrat a l’EGM Asivalco-Fuente del Jarro ha comptat amb la col·laboració de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, i el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local de València, Cosital València.

La trobada ha estat dirigida a tècnics de l’Administració local i gestors de parcs empresarials de la província de València. Dimarts que ve, 19 de desembre, tindrà lloc una nova trobada a Onda per a informar gestors d’àrees industrials i Administració local de la província de Castelló.

La jornada es desenvoluparà de 9.00 a 11.00 hores, en format presencial i en línia, i serà necessària la inscripció prèvia a través de l’enllaç següent:
Inscripció.

Galeria d'imatges