President
Premis HOSBEC

Carlos Mazón destaca l'ambició i autoexigència del sector turístic per aconseguir noves fites com ser la primera destnació sostenible

15/12/2023
Carlos Mazón destaca l'ambició i autoexigència del sector turístic per aconseguir noves fites com ser la primera destnació sostenible
  • Reivindica que la Comunitat Valenciana està apostant per obtindre el certificat de sostenibilitat d'AENOR per a la seua indústria turística
  • Agraïx la labor d'un sector “molt avançat, professional i autoexigent” que va per “la més alta cota del turisme mundial”
  • Assenyala l'ambició de sector per a assumir nous reptes i destaca la coordinació entre administracions per a afavorir l'activitat turística
  • Assegura que la Generalitat posarà en marxa noves iniciatives fiscals per a donar suport a la sostenibilitat de la indústria turística
  • Destaca la supressió de la taxa turística, una de les principals reivindicacions del sector en 2023
  • Carlos Mazón ha participat en els premis de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec)
     
Calp.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el compromís de la indústria turística de la Comunitat Valenciana per a continuar avançant en nous objectius com aconseguir “el certificat AENOR com a primera destinació sostenible”, una fita en el qual està treballant un sector “molt professional, avançat i autoexigent” que va per “la més alta cota del turisme mundial”.

En esta línia, ha agraït al sector “per no quedar-se parat mai” i no conformar-se amb les dades positives, sinó que continua buscant nous objectius perquè és una indústria “ambiciosa”. 

Mazón ha fet estes declaracions durant l'acte de lliurament dels premis de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec) on ha estat acompanyat per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president d'Hosbec, Fede Fuster.

Durant la seua intervenció el cap del Consell ha reivindicat la supressió de la taxa turística, una de les principals reivindicacions del sector en 2023. En este sentit, ha destacat l'“ambició” de la indústria turística per a assumir nous reptes i projectes per a continuar sent referents, especialment en matèria de sostenibilitat, on s'està realitzant una important aposta estratègica que està obtenint grans resultats.

El president també ha insistit a treballar per unes condicions de l'Imserso raonables, així com la “reformulació del bo viatge” per a adaptar-lo al moment actual amb la finalitat de fomentar la “desestacionalització” i afavorir que “arribe a més gent”.

El màxim responsable de l'executiu valencià ha destacat la coordinació entre les diverses administracions perquè “estem convençuts i compromesos” amb el sector turístic ja que “som una terra de portes obertes” que està demostrant la seua capacitat per la sostenibilitat i la seua aposta cultural esportiva o gastronòmica. En esta línia, ha recordat que encara cal fer pedagogia amb aquells que no estan convençuts que esta Comunitat o “serà turística o no serà”.

El president Carlos Mazón també ha indicat que la Generalitat continuarà oferint incentius al sector a través de l'esforç fiscal com la derogació de la taxa turística, la supressió de l'impost de successions o donacions, o noves iniciatives fiscals per a potenciar la sostenibilitat del sector turístic.

Premis a la sostenibilitat i l'excel·lència
Hosbec ha realitzat l'acte d'entrega dels premis en matèria de sostenibilitat i excel·lència. En el cas dels guardons en sostenibilitat hotelera es tracta de la primera edició i s'han entregat premis en les categories d'‘estratègia de sostenibilitat integral’, ‘accions de sostenibilitat ambiental’, i ‘sostenibilitat social i RSC’.  

Per la seua banda, els premis d'excel·lència reconeixen als establiments que hagen aconseguit la qualificació d'excel·lent' en les auditories higienicosanitàries tant en la modalitat d'higiene alimentària com en higiene hídrica. Els premis, de caràcter anual, s'oferixen en dos modalitats: premi a l'excel·lència en gestió sanitària de cuines, i premi a l'excel·lència de gestió sanitària d'instal·lacions hídriques. Els establiments premiats han obtingut les màximes puntuacions en les auditories a les quals se sotmeten en este àmbit per part del departament d'assessoria sanitària d'HOSBEC.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats