Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Estratègia Creaturisme

Nuria Montes aposta per la creació de productes turístics per a “desestacionalitzar i contribuir al fet que la Comunitat Valenciana siga més sostenible”

18/12/2023
Nuria Montes aposta per la creació de productes turístics per a “desestacionalitzar i contribuir al fet que la Comunitat Valenciana siga més ...
  • La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha presentat els resultats de 2023 i les accions previstes per a 2024 de l'estratègia Creaturisme
  • En l'acte també s'han entregat les plaques distintives a 157 empreses reconegudes en la categoria Business

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha reiterat l’aposta del Consell per crear i posar en el mercat els productes turístics, perquè “ajuda a desestacionalitzar i contribuïx al fet que la nostra destinació siga més sostenible empresarialment, socialment i ambientalment”.

Així ho ha assegurat Nuria Montes en l’acte de presentació dels resultats i les accions realitzades en 2023 i l’avanç de les previstes en 2024 de Creaturisme, l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament i l’impuls de programes de producte turístic especialitzats i de base experiencial.

La consellera ha recordat que la demanda del mercat turístic ha canviat en els últims anys i ara està més enfocada cap a la cerca d’experiències úniques i competitives. Per això, des de la Generalitat estem treballant a “donar més protagonisme al producte enfront de les destinacions en si mateixes, perquè com més diversa siga la nostra proposta de valor en relació amb el producte turístic que oferim i comercialitzem, més competitius serem”.

A més, Nuria Montes ha recalcat que “Creaturisme és un programa amb gran responsabilitat, perquè el nostre objectiu és donar suport a l’acceleració i la professionalització de les empreses turístiques des del procés de creació i posada en el mercat dels productes”, i ha assenyalat que l’objectiu és “reforçar l’oferta de producte per a diversificar i distribuir la demanda”.

Reconeixement Creaturisme Business

En l’acte també s’han entregat les plaques distintives a les empreses adherides a Creaturisme reconegudes en la categoria Business.

Cal destacar que en l’actualitat l’estratègia Creaturisme compta amb 1.178 empreses turístiques de la Comunitat Valenciana que treballen en la comercialització del producte especialitzat i de base experiencial. Per àrees, Mediterrani Cultural compta amb 402 empreses; Mediterrani Cultural Rutes, amb 174; Mediterrani Natural Rural, 324, i Mediterrani Actiu Esportiu, 413 empreses adherides.

D’estes empreses, n’han aconseguit 157 el nivell més elevat de professionalitat, Creaturisme Business. Nuria Montes ha felicitat estes empreses i ha remarcat que reben este reconeixement “per demostrar més implicació en este programa i per participar de manera més activa”.

Balanç Creaturisme 2023 i accions per a 2024

Pel que fa a les accions realitzades en 2023 dins del programa Creaturisme, la consellera ha resumit que s’han dut a terme “més de 35 accions de difusió, amb presència en 11 fires, 9 tallers i 6 viatges de familiarització de premsa i operadors especialitzats”. A més, s’han impartit 15 accions de formació, de les quals també heu format part.

Per a l’any que ve, des de Turisme Comunitat Valenciana s’estan programant noves accions dins de l’estratègia Creaturisme. De moment, ja s’ha confirmat la participació en 14 fires turístiques nacionals i en 9 fires internacionals.

Així mateix, s’han programat ja 8 tallers, 4 sessions de treball en xarxa, 9 viatges de familiarització per a operadors turístics i mitjans de comunicació, a més de 2 accions amb influencers o 4 trobades amb mitjans de comunicació, entre altres accions.

II edició Premis Creaturisme

En la jornada també s’han recordat les bases de la II edició dels Premis Creaturisme, que s’entregaran en la pròxima edició de Fitur 2024, els quals reconeixen les millors experiències turístiques publicades en el web d’ExperiènciesCV.

Els premis tenen set categories i les diverses empreses adherides al programa CreaTurisme hi poden enviar les respectives candidatures: ‘millor experiència Mediterrani Cultural-Rutes Culturals’, ‘millor experiència Mediterrani Natural-Rural’, ‘millor experiència Mediterrani Actiu-Esportiu’, ‘millor experiència Creaturisme accessible’, ‘millor experiència Creaturisme compromís’, ‘millor experiència Creaturisme innovació’ i ‘millor experiència l’Exquisit Mediterrani’.

Les candidatures es poden presentar des d’este dilluns, 18 de desembre, fins al pròxim 9 de gener.

Per a obtindre més informació, es pot consultar la pàgina Creaturisme.