Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
'Escolta València'

L'IVC, CaixaBank i l'FSMCV convoquen les beques CaixaBank que arribaran a 585 estudiants de les societats musicals de la Comunitat Valenciana

20/12/2023
L'IVC, CaixaBank i l'FSMCV convoquen les beques CaixaBank que arribaran a 585 estudiants de les societats musicals de la Comunitat Valenciana
  • El programa, dotat amb 255.000 euros, s'emmarca en el projecte 'CaixaBank escolta València', desenvolupat amb el patrocini de CaixaBank i la col·laboració de l'IVC i l'FSMCV
  • Més de 7.600 alumnes han sigut becats des que es va posar en marxa este programa en el curs 2014-2015, amb més de 3,2 milions d'euros en ajudes

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han convocat la desena edició de les beques CaixaBank, que estan dirigides a l’alumnat de la xarxa de centres educatius de les societats musicals.

En esta desena edició, es beneficiaran un total de 585 estudiants de 178 entitats pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

En concret, este programa de beques, que per al curs 2023-2024 compta amb una dotació econòmica de 255.000 euros, aportats per l’entitat financera, beneficiarà 185 alumnes de la província d’Alacant, 363 de València i 37 de Castelló, en una edició que ha rebut enguany un total de 1.628 sol·licituds.

La convocatòria anual de beques és una de les línies del projecte ‘CaixaBank escolta València’, que té com a principal finalitat fomentar entre els més menuts l’estudi de la música i incentivar tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la seua condició econòmica.

Des de la posada en marxa de la primera edició d’este programa, en el curs 2014-2015, ja s’han beneficiat un total de 7.685 estudiants de música. CaixaBank ha invertit 3,2 milions d’euros en el programa durant esta dècada, mostrant el seu compromís amb un dels trets més identificatius de la cultura valenciana com ho és la música, i donant suport a la important labor educativa que desenvolupen les societats musicals de la Comunitat Valenciana, declarades bé d’interés cultural (BIC) per part de la Generalitat, manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial per part del Govern d’Espanya i recurs turístic de primer ordre.

Criteris de selecció

Esta convocatòria de beques ha estat oberta a tot l’alumnat de la xarxa de centres educatius de l’FSMCV matriculat per al curs 2023-2024. Com en edicions anteriors, els estudiants becats disposaran d’un import individual màxim del 90 % del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiguen matriculats, amb un límit de 500 euros per persona i beca.

Les bases de la convocatòria s’han realitzat segons criteris acadèmics, econòmics i socials, amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a les ràtios econòmiques, es posa l’atenció als nivells de renda de l’últim exercici de la unitat familiar, i es prioritzen aquelles sol·licituds amb menys ingressos, al mateix temps que s’incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d’un compte en CaixaBank.

Finalment, quant als aspectes socials, es tenen en compte circumstàncies com per exemple si l’alumne requerix desplaçament a una altra localitat per a assistir als estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

‘CaixaBank escolta València’

‘CaixaBank escolta València’ és una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC), dirigida a fer costat a les societats musicals valencianes i promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis CaixaBank al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la llum’, i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de l’FSMCV.

Galeria d'imatges