Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Menuda Filmo Nadal

La Filmoteca Valenciana inicia la programació de Menuda Filmo Nadal amb ‘El rey de los cowboys’, de Buster Keaton

22/12/2023
La Filmoteca Valenciana inicia la programació de Menuda Filmo Nadal amb ‘El rey de los cowboys’, de Buster Keaton
  • Este clàssic de cine mut es projecta el dimarts 26 de desembre, a les 18.00 hores, i el dissabte 30 de desembre, a les 18.00 hores
  • El cicle nadalenc Menuda Filmo Nadal està format per quatre pel·lícules que es projecten del 26 de desembre al 7 de gener de 2024

La Filmoteca Valenciana presenta una programació especial dedicada al públic infantil que coincidix amb les vacances escolars nadalenques. En esta ocasió, el cicle anual Menuda Filmo Nadal projecta quatre pel·lícules molt diverses que es podran veure entre el 26 de desembre i el 7 de gener de 2024.

En primer lloc, la Filmoteca Valenciana projecta el dimarts 26 de desembre, a les 18.00 hores, i el dissabte 30 de desembre, a les 18.00 hores, el clàssic del cine mut El rey de los cowboys (Go West, 1925), dirigida i protagonitzada per Buster Keaton. Esta història d’amistat entre un home i una vaca és una de les pel·lícules més divertides del còmic nord-americà.

Un jove desocupat emigra a Nova York, però la gran ciutat l’aclapara i decidix provar sort en un altre lloc. En el viatge cau d’un tren prop d’un ranxo i es convertix en un vaquer molt especial.

El dijous 28 de desembre, a les 18.00 hores, i el divendres 29 de desembre, a la mateixa hora, la Filmoteca Valenciana projecta El viaje de Ernest y Célestine (Ernest et Célestine: Le voyage en Charaibe, 2022), un llargmetratge francés d’animació dirigit per Jean-Christophe Roger i Julien Chheng.

La pel·lícula és la seqüela del clàssic de l’animació francesa contemporània Ernest et Célestine (2012), que contava la història d’amistat entre un os i una rateta i estava inspirat en uns contes de l’escriptora i il·lustradora Gabrielle Vincent.

En esta seqüela, Ernest i Célestine tornen al país d’Ernest, Charabie, per a poder arreglar el seu violí. Allí descobrixen que la música ha sigut prohibida en tot el país. Amb l’ajuda dels seus amics, Ernest i Célestine intentaran posar fi a esta injustícia per a retornar l’alegria al país dels ossos.

El dimarts 2 de gener de 2024, a les 18.00 hores, i el diumenge 7 de gener, també a les 18.00 hores, la Filmoteca Valenciana projecta el clàssic de comèdia del cine mut El hermanito (The Kid Brother, 1927), dirigida per Ted Wilde, J.A. Howe i Lewis Milestone, i protagonitzada per Harold Lloyd.

Considerada com una de les millors pel·lícules del còmic nord-americà Harold Lloyd, El hermanito conta la història de Harold, un xic feble i tímid a qui el seu pare, el xèrif Hickory, tracta com a un xiquet. Però quan Hickory és acusat d’haver-se apropiat dels diners que la comunitat li havia confiat, Harold demostrarà el seu valor.

El dimecres 3 de gener de 2024, a les 18.00 hores, i el dijous 4 de gener, a les 18.00 hores, la Filmoteca Valenciana projecta ‘Operación Papá Noel y otros cortos’(2021), una selecció de quatre curtmetratges francesos i russos d’animació de temàtica nadalenca: Operación Papá Noel (2021), de Marc Robinet; Aurora boreal (2019), de Caroline Attia; Merry Grandmas! (2019), de Natalia Mirzoyan, i El trineo (2016), d’Olesya Shchukina.

L’entrada a les projeccions de Menuda Filmo Nadal és gratuïta per a espectadors de menys de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada en la pàgina web taquilla.ivc o el mateix dia de la sessió, en la taquilla, des de mitja hora abans de l’inici de la projecció. La taquilla es tancarà cinc minuts abans de la projecció.

Galeria d'imatges