Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
ITV

La Generalitat valida l'acord d'equiparació salarial dels treballadors de les ITV

19/12/2023
  • La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, complix el seu compromís amb els representants dels treballadors de les estacions ITV de la Comunitat Valenciana
  • La mesura, que entra en vigor de manera immediata, afecta unes 300 persones que treballen en la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval)

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anunciat que la Generalitat ha validat l’acord que comporta l’equiparació salarial dels treballadors de les ITV de la Comunitat Valenciana. La mesura afecta unes 300 persones que treballen en la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval), incloent-hi les contractades de manera temporal per a reforçar el servici a l’estiu i que ja no pertanyen a la plantilla. Este acord entrarà en vigor de manera immediata i té un efecte retroactiu a data 1 de juny.

La validació ha sigut possible gràcies a la celeritat que la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha donat a este procés. Una vegada remesa la documentació necessària a l’Advocacia General de la Generalitat, la Secretaria Autonòmica d’Hisenda i la Direcció General de Funció Pública, i amb l’aprovació dels departaments esmentats, s’ha aconseguit complir amb els requisits necessaris per a fer possible esta homogeneïtzació salarial.

Nuria Montes ha fet palés que “hem treballat en terminis mínims per a reparar al més prompte possible la difícil situació deixada per l’anterior direcció de la societat pública de les ITV. Una situació que, entre altres problemes, presentava unes diferències salarials enormes entre les persones treballadores d’unes estacions o altres de les ITV”.

La consellera i presidenta del Consell d’Administració de Sitval ha assegurat que “el nou Govern de la Generalitat ha sigut molt sensible davant de les dificultats per les quals passava el servici de les ITV després de la reversió pública executada pel Govern anterior, que ha donat moltíssims problemes a l’hora que el ciutadà accedisca a un servici bàsic i fonamental”.

Sitval en xifres

La Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval), és una empresa pública que té com a objecte la prestació del servici públic d’inspecció tècnica de vehicles (ITV).

Sitval té estacions fixes a Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ondara, Orihuela, Pilar de la Horadada, Redován, Torrevieja i Villena a la província d’Alacant; Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs, a la de Castelló, i Alzira, Catarroja, Gandia, Llíria, Massalfassar, Ontinyent, Riba-roja de Túria, Sagunt, San Antonio de Benagéber, Utiel, València (Campanar i Vara de Quart) i Xàtiva, a València.

Junt amb les anteriors disposa de 15 estacions mòbils a la província d’Alacant, 27 a la de Castelló i 18 a la de València. També té 67 estacions especialment destinades a la inspecció dels vehicles agrícoles.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes