Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Parcs empresarials

L'Ivace explica a tècnics de l'Administració local de la província de Castelló els avantatges de la Llei d'àrees per a potenciar els parcs empresarials

19/12/2023
L'Ivace explica a tècnics de l'Administració local de la província de Castelló els avantatges de la Llei d'àrees per a potenciar els parcs ...
  • L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha participat a Onda en una jornada centrada en esta normativa pionera i en les EGM
  • L'Ivace treballa en la implementació d'accions com ara les ajudes per a la millora d'àrees, el Mapa de sòl industrial i la classificació  

L’Ivace, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, ha assessorat i ha explicat a tècnics de l’Administració local de la província de Castelló els avantatges i les oportunitats de creixement industrial que brinda la Llei d’àrees industrials i la importància que té per a potenciar els parcs empresarials.

Esta jornada ha tingut lloc a Onda i s’ha centrat en la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, així com en la creació d’entitats de gestió i modernització, en la qual han col·laborat la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval i l’Ajuntament d’Onda.

Durant la trobada, s’han detallat les diverses actuacions que preveu la llei, en les quals, des de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, s’està treballant activament, com ara les ajudes per a la millora i la modernització dels espais industrials.

Estes subvencions, que es convoquen anualment, estan permetent millorar els servicis i les infraestructures de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana i de la província de Castelló, perquè siguen la millor targeta de presentació i faciliten l’atracció d’inversions i la implantació de noves empreses.

En este sentit, cal destacar que des de 2017 fins a 2023 l’Ivace ha concedit prop de 30 milions d’euros per a 185 projectes de millora de 38 municipis de la província de Castelló.

De la mateixa manera, en la jornada s’ha abordat la importància de la constitució d’entitats de gestió i modernització, una nova figura jurídica que permet implementar servicis de valor afegit en els espais empresarials per a fer-los més competitius i atractius, i la classificació de les àrees industrials segons les dotacions i els servicis que oferixen a les empreses.

També s’ha tractat el Mapa de sòl industrial, una eina en línia clau per a localitzar sòl disponible a Castelló, València i Alacant, per a la promoció de les àrees industrials i l’atracció d’inversors. Este mapa atorga visibilitat als parcs empresarials de la Comunitat Valenciana i els permet ser localitzats i conéixer les respectives característiques mitjançant diversos filtres de cerca.

Llei d’àrees industrials

La Llei d’àrees industrials és una norma pionera a Espanya que ha suposat una fita per a la gestió i el funcionament dels parcs empresarials i per a impulsar-ne la millora i la qualitat.

Amb esta llei es dona resposta a una petició històrica del sector. El seu desenvolupament està permetent que la Comunitat Valenciana dispose cada vegada més d’àrees industrials més competitives, més eficients i millor preparades per al desenvolupament i la consolidació dels projectes empresarials.

S’articula en coherència amb els principals instruments de planificació econòmica, territorial i industrial vigents a la Comunitat Valenciana. A més, fomenta la col·laboració publicoprivada i promou incentius econòmics i administratius.

La finalitat que té és que les àrees industrials continuen creixent i consolidant-se com a espais de creixement econòmic, de creació d’ocupació i atracció d’inversions.

Galeria d'imatges