Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Ocupació denuncia que la reforma del subsidi de desocupació és poc ambiciosa i no aborda el seu aspecte més important, la coordinació amb les polítiques actives d'ocupació

20/12/2023
  • El director de Labora ha sol·licitat una millora en la coordinació entre els serveis públics d’ocupació per a, entre tots, “ser més eficaços”
  • “Cal dissenyar polítiques d’ocupació que realment aconseguisquen rebaixar la taxa de desocupació”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat la reforma del subsidi de desocupació que hui s’ha aprovat en el Consell de Ministres, després d’arribar a un acord entre el Ministeri de Treball i el d’Economia.

Galvañ, que ha destacat de manera positiva que el Govern haja acabat amb la incertesa de les persones desocupades i amb el debat intern, ha titllat la reforma de “poc ambiciosa”. D’esta manera, el director general de Labora ha expressat que el problema de la reforma del règim de subsidis és que “no aborda en paral·lel el més important: un augment de la coordinació de les prestacions i els subsidis per desocupació amb les polítiques d’activació”.

“Sí que hi ha elements positius en la reforma i s’avança en la compatibilitat de la percepció del subsidi i l’ocupació, cobrint, a més, algunes llacunes”, ha reconegut el secretari autonòmic d’Ocupació.

No obstant això, Antonio Galvañ ha sol·licitat una millora de la coordinació entre els serveis públics d’ocupació per a, entre tots, “ser més eficaços i dissenyar polítiques d’ocupació que realment aconseguisquen rebaixar la taxa de desocupació”.

“Si no dissenyem una formació que realment millore l’ocupabilitat de les persones, unes accions de foment d’ocupació que garantisquen que les empreses tinguen l’ajuda necessària per a transformar una persona desocupada en una persona activa i productiva, i que puga prolongar la seua vida laboral fins al final de la seua carrera productiva, no estarem sent eficaços amb els fons públics”, ha assenyalat.

Per a Galvañ, l’assegurança de desocupació té dos funcions: d’una banda, prestar una cobertura i no desprotegir l’aturat en una situació en què una persona s’ha quedat sense lloc de treball, però, fonamentalment, i en paral·lel, cal complementar el canvi amb una reforma en profunditat de les polítiques actives d’ocupació. Eixos recursos han d’anar destinats a la cerca activa d’ocupació. “Si esta persona té un dèficit de formació, per exemple, estos recursos que li proporciona la prestació han de servir perquè puga adquirir competències que permeten que s’inserisca en el mercat laboral”, ha assenyalat.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ