Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Dades inversió estrangera

La Comunitat Valenciana registra inversions per valor de 2.470 milions d'euros, la xifra més gran de l'última dècada

21/12/2023
  • La Comunitat Valenciana és la segona regió receptora de fluxos d'inversió a Espanya en el període gener–setembre de 2023
  • La inversió a la Comunitat Valenciana registra un augment destacat del 90 % respecte al mateix període de l'any anterior 

La Comunitat Valenciana ha registrat una inversió estrangera bruta per valor de 2.470 milions d’euros en el període gener-setembre de 2023, segons les últimes xifres notificades pel Registre d’Inversions Exteriors (RIE).

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat “les excel·lents dades d’inversió a la Comunitat Valenciana, amb xifres que ens situen com a la segona regió receptora d’inversions a Espanya, i amb la xifra més gran d’inversió de l’última dècada”.

“Les dades corresponents al període gener-setembre de 2023 suposen un increment del 90 % respecte al mateix període de l’any anterior, un dinamisme que contrasta amb el descens de la mitjana espanyola, situat en un 23 %”, ha assenyalat.

Les inversions estrangeres han experimentat un descens generalitzat en tot Espanya, amb la Comunitat Valenciana i Astúries com a les úniques comunitats autònomes que registren un increment en este període.

Nuria Montes ha explicat que les excel·lents dades de 2023 són fruit d’algunes grans adquisicions amb forta participació de capital estranger, entre les quals es troba la compra d’IVI-RMA per KKR, l’operació corporativa més important de la Comunitat Valenciana.

“Estes operacions –ha comentat Montes– són una mostra de l’elevat nivell de les nostres empreses i de l’interés que desperta la Comunitat Valenciana entre l’inversor estranger”.

Segons l’origen de la inversió, en el període gener-setembre de 2023, els Estats Units se situen com al primer inversor, amb un valor de 1.980 milions d’euros i el 80 % de la inversió total en este període. Hi seguixen el Regne Unit, amb 127 milions d’euros, amb el 5 % del total, i Àustria, amb el 3 %.

A continuació se situen altres països com ara Itàlia, França, Suïssa, Xile i Dinamarca, tots amb inversions superiors als 20 milions d’euros.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes