Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Xarrades en directe

El Centre del Carme presenta Encuentros Conversados de 2023 amb Petra Martínez i Marc Giró

20/12/2023
El Centre del Carme presenta Encuentros Conversados de 2023 amb Petra Martínez i Marc Giró
  • L'actriu de La que se avecina estarà acompanyada per la periodista María Guerra este dijous, 21 de desembre, a les 19.00 hores, i el presentador de Late Xou tancarà l'any el 23, a les 12.00 hores
  • Les dos xarrades, moderades per Mariola Cubells, es realitzaran a la sala Refectori del CCCC, amb accés gratuït fins a completar aforament

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) dedica els dos últims Encuentros Conversados de 2023 a indagar entre bastidors de la televisió des de dos mirades diferents: la de l’actriu Petra Martínez, que després d’una llarga trajectòria triomfa en La que se avecina, i la de Marc Giró, presentador del celebrat programa Late Xou.

Durant les dos xarrades, la periodista Mariola Cubells farà un recorregut per la trajectòria dels dos protagonistes, indagant en els seus orígens, els secrets dels respectius oficis i dels formats televisius en els quals participen.

La primera trobada es realitzarà demà dijous, 21 de desembre, a les 19.00 hores, amb l’actriu Petra Martínez, en la qual també participarà la periodista cinematogràfica María Guerra. Així mateix, Marc Giró protagonitzarà l’última conversa de l’any el dissabte 23 de desembre, a les 12.00 hores. Les dos cites tindran lloc a la sala Refectori del Centre del Carme, amb accés gratuït i sense necessitat d’inscripció prèvia, fins a completar aforament.

“Petra Martínez és, amb quasi 80 anys, una dona joveníssima i una excel·lent conversadora, amb una mirada serena sobre l’ofici i sobre els seus últims descobriments, com el seu paper en La que se avecina. Marc Giró, per la seua banda, s’ha revelat com al gran showman del moment. Sabíem que és intel·ligent, iconoclasta i àcid. Ara també sabem que és un presentador empàtic sense ser embafador”, ha apuntat la periodista Mariola Cubells.

El públic més jove ha descobert l’actriu Petra Martínez gràcies al seu personatge de Fina en La que se avecina. Després d’una dilatada trajectòria sobre l’escenari, en cinema i televisió, la intèrpret no deixa de rebre premis i afalacs pel seu treball. La periodista María Guerra, conductora del programa La Script, se suma a esta conversa junt amb Mariola Cubells per a aportar el seu profund coneixement de l’audiovisual espanyol.

Marc Giró va arrancar la seua marxa televisiva per una casualitat i es va consolidar junt amb Andreu Buenafuente. Anys després s’ha convertit en un dels presentadors del moment. En l’actualitat conduïx Late Xou en La 2 d’RTVE, programa guardonat en l’última edició dels Premis Ondas en el qual Giró combina la seua agudesa i cordialitat, a més d’una original visió del món.

 Sobre Encuentros Conversados

Encuentros Conversados és una iniciativa creada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) per al Centre del Carme en 2020, a manera de xarrada distesa en la qual tant el públic com les persones convidades gaudixen d’una agradable trobada en clau d’humor.

Des de la seua creació, han passat pel sofà d’Encuentros Conversados personatges públics com Arturo Valls, Bob Pop, Gonzo o Pilar Castro. Les trobades de 2022, que van tindre un èxit rotund de participació, van estar protagonitzades per figures com Berto Romero, Samantha Hudson, Esty Quesada i Diego San José. Les últimes cites d’esta iniciativa van ser protagonitzades per l’elenc de la celebrada sèrie La ruta i per un dels grans cantautors espanyols, Víctor Manuel.

Les últimes xarrades d’este 2023 també es retransmetran en directe a través del canal de YouTube del Consorci de Museus i tindran cobertura addicional en les xarxes socials del CCCC.

Per a obtindre més informació es pot visitar la pàgina web del CCCC.

Galeria d'imatges