Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació revisa la tramitació per a la integració de conservatoris municipals en la xarxa de la Generalitat

20/12/2023
  • Es tracta dels conservatoris de Sagunt, Alcoi, Almoradí, Xàtiva i Riba-roja
  • L'anterior equip de la Conselleria no va incloure en les memòries econòmiques les despeses addicionals de personal per a complementar la plantilla

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació està estudiant la tramitació per a la integració de diversos conservatoris municipals en la xarxa de la Generalitat per a esmenar errors.

Es tracta dels conservatoris de Sagunt, Alcoi, Almoradí, Xàtiva i Riba-roja. Educació ha manifestat que l’anterior equip de la Conselleria tenia informes desfavorables de patrimoni, informes d’infraestructures incomplets —amb aspectes a corregir sense esmenar— i que va presentar memòries econòmiques que no preveien les despeses addicionals de personal per a complementar la plantilla, sense detallar el nombre de llocs a crear en cada curs escolar.

Així, des de la Conselleria s’està revisant l’estat d’estos conservatoris i la documentació que s’ha d’aportar. “La tramitació no estava finalitzada i davant de la falta important de documents clau s’ha hagut de revisar el procés”, assenyalen des de la Direcció General de Centres Docents.

Des d’Educació s’explica, així mateix, que la pròxima convocatòria de subvencions per a conservatoris s’ha incrementat en més de 5 milions d’euros, la qual cosa suposarà que l’ajuda de tots els conservatoris no integrats supose un increment de més del 200 % respecte a les que s’estaven rebent, que ajudarà al pagament de salaris i manteniment.

L’import de les línies nominatives destinades als ajuntaments de Riba-roja, Alcoi, Almoradí, Xàtiva i Sagunt s’ha aconseguit salvar reubicant-lo en la línia de subvencions destinades a conservatoris municipals i centres autoritzats de música i dansa, que ha passat de 3.974.019,04 euros en els pressupostos de 2023 a 10.470.000 euros en els de 2024.