Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

L'equip directiu de Labora inicia una ronda de visites a empreses capdavanteres de la Comunitat per a detectar vetes de mercat

21/12/2023
L'equip directiu de Labora inicia una ronda de visites a empreses capdavanteres de la Comunitat per a detectar vetes de mercat
  • El secretari autonòmic d'Ocupació i la directora general de Planificació de Labora visiten Grúas Tomás de Vila-real
  • La Generalitat vol dissenyar un mapa de l'ocupació amb les vetes de mercat

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, i la directora general de Planificació i Serveis, Marisa Mezquita, han iniciat una ronda de visites a empreses capdavanteres de la Comunitat amb l’objectiu de detectar vetes de mercat en el mercat laboral valencià.

Les visites, que han començat esta setmana a la província de Castelló, tenen per objecte poder dissenyar, juntament amb les associacions empresarials, un mapa de l’ocupació, amb les necessitats de personal dels sectors econòmics i per a poder dissenyar les accions formatives de les persones desocupades de manera més eficaç.

En este sentit, el secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha assenyalat que les accions formatives de Labora han d’anar alineades amb les necessitats de les empreses valencianes. “Només d’esta manera, aconseguirem que els cursos de formació de Labora tinguen un impacte real en l’economia valenciana”, ha destacat.

Cal recordar que un dels reptes del Consell de Mazón per a Labora per a esta legislatura és recuperar la confiança de les empreses en el Servei Valencià d’Ocupació. En este sentit, enguany s’han incorporat 54 especialistes tècnics/tècniques d’atenció a empreses amb el propòsit de captar les ofertes d’ocupació que requerixen les empreses.

“Labora vol potenciar la seua relació amb les empreses de la Comunitat Valenciana mitjançant un servei de gestió integral d’atenció personalitzada”, ha assenyalat el director general del Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Visita a empreses

En esta ronda de visites, el director general de Labora ha visitat l’empresa Grúas Tomás, una corporació que ha rebut múltiples guardons i que opera en tot Espanya. Galvañ ha posat l’accent que esta empresa representa el millor exemple de la “innovació en la nostra Comunitat, avançant-se a les necessitats del mercat”.

Esta empresa, a més, acaba d’obtindre l’acreditació com a centre autoritzat per a poder oferir cursos de formació per a persones desocupades. Sectors com la construcció, professions com les de gruistes, soldadors, o la fusta i el moble, busquen personal format.

Galeria d'imatges