Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
DOGV

Esport destinarà 1,1 milions d'euros en ajudes per a impulsar l'activitat de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana en 2024

21/12/2023
  • 500.000 euros del total són per a impulsar la participació en els campionats oficials d'Espanya i per a l'adquisició de material immobilitzat
  • Es destinen 600.000 euros per a finançar el desenvolupament de plans d'especialització esportiva al Complex Educatiu de Cheste

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha publicat en el DOGV les resolucions per les quals es destinaran 1,1 milions d’euros en ajudes a les federacions esportives de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’impulsar en 2024 el desenvolupament de plans d’especialització, la participació en campionats nacionals i l’adquisició de material immobilitzat.

En concret, 250.000 euros d’esta quantitat són per a fer costat a les federacions esportives amb participació com a seleccions esportives valencianes en els campionats oficials per seleccions autonòmiques, a fi de millorar la imatge de la Comunitat Valenciana i equipar la selecció d’una manera homogènia.

En este sentit, s’entén com a campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques tota competició única en el calendari anual de la federació espanyola corresponent, l’objecte de la qual siga obtindre una classificació oficial en una determinada modalitat esportiva i categoria.

Excepcionalment, per als esports autòctons, com és el cas de la pilota valenciana, en què les competicions d’àmbit superior a l’autonòmic no estan convocades per cap federació espanyola, es consideraran altres competicions de seleccions d’àmbit nacional i internacional.

Les subvencions es destinaran, en primer lloc, a finançar les despeses dels equipaments esportius tant per als esportistes com per al personal tècnic. A més, es podran sol·licitar també per a sufragar altres despeses, com ara desplaçaments, allotjament i restauració derivats de la participació en les competicions. Queden excloses altres despeses derivades, entre altres, de les concentracions prèvies o preparatòries per a estos campionats.

Així mateix, es destinen 250.000 euros més en ajudes per a facilitar l’adquisició per part de les federacions esportives de material immobilitzat esportiu, o d’una altra classe, per a utilitzar-lo en els plans d’especialització esportiva o en els programes de tecnificació esportiva. Esta subvenció no superarà el 85 % del cost total de l’adquisició i el 15 % restant serà aportació de la mateixa federació.

El termini de presentació per a accedir a estes dos línies de subvencions s’obri demà divendres, 22 de desembre, i conclou el 31 de gener de 2024.

Plans al Complex Educatiu de Cheste

D’altra banda, la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport destinarà 600.000 euros per al desenvolupament, per part de les federacions esportives, dels plans d’especialització esportiva al Complex Educatiu de Cheste per a 2024.

Per a poder accedir a estes ajudes, les federacions hauran de desenvolupar, almenys, un pla d’especialització en este centre i comptar durant tot el curs amb un grup homogeni d’alumnat esportista en l’etapa de l’ESO o Batxillerat, d’entre 10 i 40 persones en el cas dels esports individuals i entre 12 i 50 persones en els d’equip.

Les subvencions es destinaran a finançar les despeses d’estos plans dividits en dos períodes: el primer, de desembre de 2023 a juny de 2024 i el segon, entre juliol i novembre de 2024.

Per al curs 2024-25 el nombre màxim d’esportistes que es podran integrar en estos plans serà de 375 alumnes, dividits en grups en funció del nivell educatiu.

Així, pel que fa als plans d’especialització esportiva per a Educació Secundària Obligatòria, estan destinats a alumnat en règim d’internat dins del mateix Complex Educatiu de Cheste, i inclouran sessions d’entrenament en l’adaptació curricular de l’assignatura d’Educació Física.

D’altra banda, els plans d’especialització esportiva mixtos estan dirigits a esportives que cursen l’ESO, Batxillerat o Formació Professional al Complex. En tercer lloc, les federacions podran sol·licitar les ajudes per al desenvolupament de plans d’especialització esportiva BATX (per a alumnes que cursen Batxillerat i FP).

El termini per a sol·licitar estes ajudes conclou el pròxim 15 de gener de 2024.