Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
DOGV

El Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia renova per unanimitat la presidència a Pablo Font de Mora

22/12/2023
El Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia renova per unanimitat la presidència a Pablo Font de Mora
  • Font de Mora és membre del Patronat des de maig de 2018 i president de la institució des del 23 de desembre de 2019
  • El president de la CEV, Salvador Navarro, i el president d'INPELSA, Ignacio Ríos Navarro, nous vocals del màxim òrgan de gestió de Les Arts

El Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia ha aprovat hui per unanimitat de tots els seus membres la renovació de Pablo Font de Mora com a president de la institució per als pròxims cinc anys.

Font de Mora, membre del Patronat des de maig de 2018, amb la reforma dels estatuts de la Fundació que va suposar la incorporació de la societat civil al màxim òrgan de gestió de Les Arts, en va accedir a la presidència el 23 de desembre de 2019.

Advocat de professió, especialitzat en dret bancari, mercantil i laboral, Font de Mora és un profund coneixedor de Les Arts. Reconegut melòman i actiu divulgador i promotor de la música clàssica i l’òpera, ha sigut president de l’entitat Amics de l’Òpera i de les Arts de la Comunitat Valenciana fins a abril de 2022.

En este sentit, Pablo Font de Mora ha agraït la confiança depositada pel vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, que ha proposat la seua renovació, i als patrons de la Fundació per la seua elecció, i s’ha compromés “a continuar treballant per a potenciar la posició del Palau de les Arts Reina Sofia com a referent d’excel·lència artística a Espanya i Europa”.

El president del Patronat ha reconegut, a més, “l’excepcional labor” realitzada per part de Jesús Iglesias Noriega en la direcció artística, així com Jorge Culla al capdavant de la direcció general, que han estat també presents en la sessió de hui.

Igualment ha agraït la dedicació de tot el personal de Les Arts, que amb el seu treball del dia a dia han situat Les Arts com un teatre líric d’absoluta referència en el panorama operístic internacional i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana com una de les millors orquestres simfòniques d’Europa.

D’altra banda, el Patronat de Les Arts ha acordat renovar com a vocal el CEO del grup Vicky Foods i president de l’associació Fedacova, Rafael Juan, i incorporar els empresaris Ignacio Ríos Navarro (president d’INPELSA) i Salvador Navarro (president de la Confederació d’Empresaris Valencians-CEV), també en qualitat de vocals.

L’expresidenta del Patronat de Les Arts i vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art, Susana Lloret; la consellera delegada del grup PAVASAL, Mónica Quesada, i l’exfiscala especialista en dret civil, Felisa Alcántara, continuaran amb el seu mandat com a representants de la societat civil i membres de la seua comissió executiva.

Així mateix, cal recordar que, pel que fa als càrrecs corresponents a la Generalitat, el Patronat de Les Arts, la presidència d’honor del qual la té el president de la Generalitat, Carlos Mazón, queda constituït de la manera següent:

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, en qualitat de vicepresident, i la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, en qualitat de secretària.

Com a vocals se situen: el secretari autonòmic d’Hisenda i Finançament, Eusebio Monzó; la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno; la sotssecretària de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, María Eugenia Vives; el director general de Cultura, Sergio Arlandis; el director general de Fons Europeus i Sector Públic, Jesús Gual, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

L’organigrama es completa amb Marta Alonso, membre del Consell Valencià de Cultura, i els representants del Ministeri de Cultura i Esport designats pel Govern d’Espanya, encapçalats pel director general de l’INAEM.

Galeria d'imatges