Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

L'Auditori de Castelló acollirà els concerts de Santiago Auserón, Ciudad Jara o Niño Josele en el primer trimestre de 2024

26/12/2023
L'Auditori de Castelló acollirà els concerts de Santiago Auserón, Ciudad Jara o Niño Josele en el primer trimestre de 2024
  • A més de l’oferta de música clàssica, l’Auditori s’obri a altres sons musicals per a tots els públics a través de ‘Sonora’, ‘Un món de músiques’ i l’‘Auditori Jazz Club’
  • Ja estan a la venda les entrades per a tots els espectacles, disponibles en taquilles i a través del web www.ivc.gva.es

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta la programació musical fora d’abonament de l’Auditori de Castelló corresponent al primer trimestre de l’any 2024, a través dels cicles ‘Sonora’, ‘Un món de músiques’ i l’‘Auditori Jazz Club’, amb sons musicals per a tots els públics més enllà de l’oferta clàssica.

El mes de gener s’estrenarà amb el circuit ‘Sonora’ i el concert de la banda Ciudad Jara. El projecte musical de Pablo Sánchez (La Raíz) presenta el dissabte 13 de gener, a l’Auditori de Castelló, Cinema. El segon àlbum del grup combina la cançó popular, la sàtira i la sensibilitat, amb un vessant fresc i desenfadat que conviu amb la poesia.

El cicle ‘Sonora’ tornarà a l’Auditori el mes de febrer amb dos propostes: el 2 de febrer serà el torn de Marala, el trio musical format per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, que presentarà Jota de morir, una producció on continuen transitant per la música tradicional actualitzada.

El tercer dels concerts de ‘Sonora’ serà el protagonitzat per Screaming Pillows el 23 de febrer. El grup oferix una gran varietat i fusió d’estils, com ara el jazz, el rock progressiu o el flamenc.

D’altra banda, l’aposta pel millor jazz continua en el primer trimestre de 2024 amb el cicle ‘Auditori Jazz Club’. En esta ocasió, el reconegut cantant Santiago Auserón presentarà el 9 de febrer La academia nocturna, un nou projecte en el qual reelabora en directe algunes de les millors cançons de la seua trajectòria (Radio Futura, Juan Perro). Així, el rhythm & blues, el jazz, el rock i el soul es fonen en La academia nocturna amb els sons del Carib i amb la tradició lírica espanyola.

Així mateix, el cicle ‘Un món de músiques’, que oferix una varietat d’estils d’orígens diferents, programa en el primer trimestre de 2024, a l’Auditori de Castelló, els concerts del Niño Josele i la proposta conjunta de Sandra Carrasco i Álvaro Sola.

Carrasco i Sola posaran sobre l’escenari Recordando a Marchena + Puñales el 27 de gener, un concert en el qual convergixen les emocions i on el flamenc i l’experimentació, les coses tradicionals i les no ortodoxes caminen de bracet.

Per la seua banda, el guitarrista Niño Josele estarà en concert el 16 de febrer per a presentar el seu últim treball, Galaxias, que inclou la col·laboració especial de Chick Corea i Rubén Blades, que va més enllà d’una experiència flamenca, amb un repertori rítmic de buleries, rumbes o els tradicionals verdiales.

Ja estan a la venda les entrades per a tots els espectacles del primer trimestre de 2024. A més, l’Auditori de Castelló oferix un abonament cultural per a la programació de clàssica que inclou nou grans concerts a preus reduïts, entre els quals destaquen els de Sokolov, Andrè Schuen o l’Orchestre de l’Opéra Royal de Versailles, amb Samuel Mariño, entre altres.

Més informació en taquilles i en el web de l’IVC.

Galeria d'imatges