Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Sostenibilitat forestal

Medi Ambient destina prop de 15,5 milions d'euros a ajudes per a millorar la gestió sostenible dels boscos valencians

25/12/2023
Medi Ambient destina prop de 15,5 milions d'euros a ajudes per a millorar la gestió sostenible dels boscos valencians
  • Salomé Pradas anuncia que “esta subvenció reforçarà les inversions forestals sobre la biodiversitat i afavorirà la protecció dels nostres boscos contra incendis”
  • Les bases d'estes ajudes es publicaran al llarg del 2024 i estan cofinançades per la Unió Europea a través de FEADER

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que la Generalitat destinarà prop de 15,5 milions d’euros a ajudes per a inversions en terrenys forestals de la Comunitat Valenciana no gestionats per la Generalitat, amb la finalitat de millorar la gestió sostenible dels boscos valencians.

Estes ajudes s’emmarquen en el Pla estratègic de la política agrària comuna (PEPAC) d’Espanya, que inclou les intervencions o les mesures que s’aplicaran en 2023-2027 en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Pradas ha explicat que “esta subvenció reforçarà les inversions forestals, la qual cosa contribuirà a augmentar la biodiversitat; millorar la gestió sobre la massa forestal, en la seua estructura i per a afavorir la protecció dels nostres boscos contra incendis, i la generació de servicis ambientals, com ara la recàrrega d’aqüífers, el control de plagues i el control de l’erosió”.

Estes ajudes inclouen la redacció d’instruments de gestió forestal sostenible, treballs silvícoles, compra de maquinària i certificació forestal.

Al llarg del 2024, la Conselleria de Medi Ambient publicarà les bases d’estes ajudes cofinançades pel Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER).

Galeria d'imatges