Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció turística

La Generalitat declara 30 festes d'interés turístic en la Comunitat Valenciana durant 2023

23/12/2023
Moros i Cristians Sant Blai Alacant
  • La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha concedit 7 distincions d'interés turístic autonòmic; 10, d'interés provincial, i 13, d'interés local
  • Per províncies, 12 festes se celebren a la província d'Alacant; 3, a la província de Castelló, i 15, a la província de València

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, atorga la declaració de festa d'interés turístic de la Comunitat als certàmens, festes o esdeveniments que se celebren en el territori de Castelló, València i Alacant, amb l'objectiu de potenciar la promoció de les festes com a reclam turístic.

Per això, durant l'any 2023 en Turisme s'han tramitat un total de 30 declaracions de festes d'interés turístic en les tres províncies. D'estes distincions, 7 han sigut d'interés turístic autonòmic; 10, distincions d'interés turístic provincial, i 13, d'interés turístic local.

Es tracta d'un distintiu que es concedix a les festes, sempre que estes oferisquen una rellevància especial des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes. En estos casos, els municipis on se celebren poden accedir a l'obtenció de la declaració de festa d'interés turístic de la Comunitat.

L'obtenció d'esta distinció honorífica contribuïx notablement a la promoció de les festes que se celebren en la Comunitat Valenciana i resulta indispensable per a obtindre la declaració de festa d'interés nacional.

Per províncies, d'estes 30 declaracions, 15 corresponen a la província de València amb un total de 3 declaracions d'interés turístic autonòmic, 3 declaracions d'interés turístic provincial i 9 locals.

A la província de Castelló s'han declarat també un total de 3 festes d'interés turístic, totes a escala provincial. I, a més, s'han declarat un total de 12 festes d'interés turístic a la província d'Alacant, de les quals 4 són d'interés turístic autonòmic; 4, d'interés provincial, i 4, locals.

Més informació en: enllaç al registre de festes declarades d'interés turístic en la CV.

Galeria d'imatges