Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

La Generalitat obri el procés de renovació del bo jove temporal gratuït, que compta amb una nova validesa fins al 30 de juny de 2024

22/12/2023
Campanya renovació descomptes
  • Metrovalencia i TRAM d’Alacant permeten renovar este títol en totes les màquines d'autovenda de títols instal·lades en estacions i parades
  • En TRAM de Castelló es pot acudir a l'oficina d'atenció al client i l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) facilitarà, a partir de la setmana pròxima, la possibilitat d'efectuar este tràmit des de la nova aplicació SUMA Jove

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha obert este divendres el procés per a iniciar la renovació del bo jove temporal gratuït, la validesa del qual finalitzava el pròxim 31 de desembre i s'ha ampliat, per acord del Ple del Consell, fins al pròxim 30 de juny de 2024.

Este títol està dirigit a joves de fins a 30 anys i pot utilitzar-se en els serveis de transport de Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló i TRAM d’Alacant. A més, també es poden beneficiar d'esta mesura els usuaris d'autobusos urbans d'altres localitats, els ajuntaments de les quals s'hagen sumat a esta iniciativa.

Com renovar el bo

Els joves que ja disposen del títol poden renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, instal·lades en estacions i parades. En este procés cal introduir la targeta en la màquina automàtica de venda de títols, seleccionar recarregar i prémer de nou recarregar.

En el cas de Castelló els usuaris hauran d'obtindre un nou suport, que s'entregarà en l'oficina d'atenció al client del TRAM de Castelló, situada al carrer Carcaixent, 1.

Alhora, l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha desenvolupat l'app SUMA Jove, que estarà disponible en la Play Store en els pròxims dies, i que permetrà la renovació automàtica del bo jove carregat en la targeta. D'esta manera, es podrà recarregar des de qualsevol telèfon Android sense cap tràmit ni cost addicional.

Esta experiència és pionera en l'ús d'esta tecnologia per a l'actualització massiva de targetes de transport públic i l'ATMV preveu utilitzar-la en el futur per a agilitzar els processos d'actualització de targetes intel·ligents de transport.

Els joves de fins a 30 anys que no disposen d'este bo poden sol·licitar-lo a través de la pàgina web de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, en l'apartat de cita prèvia, i en l'oficina d'atenció al client del TRAM de Castelló.

Esta informació està disponible en els diferents canals de comunicació dels serveis de transport públic autonòmic d'Alacant, València i Castelló.

Ampliació dels descomptes del 50 %

De la mateixa manera, la Generalitat ha prorrogat per un període de sis mesos les reduccions en els bons temporals i títols multiviatge del 50 % que passen a estar en vigor fins al pròxim 31 de juliol de 2024, en este cas, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic.

En l'àmbit de l'àrea metropolitana de València, este decret comporta, per tant, que els descomptes del 50 % en els títols multioperador es poden utilitzar en tots els serveis de transport públic integrats en els títols SUMA: Renfe Rodalia, Metrovalencia, Metrobús i EMT.

Galeria d'imatges