Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Generalitat congela el rebut de l'aigua en 2024 i aprova el Pla d'infraestructures de l'EPSAR, que és de 60 milions d'euros
- Salomé Pradas subratlla el compromís del Consell amb les famílies perquè disposen d'este servei bàsic essencial, garantint-ne l'eficiència i la qualitat sense que supose una pujada del cànon
- El nou pla inclou les depuradores de Benicàssim i Borriana a Castelló, la millora de la de Pinedo i la construcció de la del Parc Sagunt i Almoradí, entre d'altres
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que la Generalitat “congelarà el rebut de l'aigua per a l'any 2024, una nova mesura del Consell de Carlos Mazón que se suma a la ja vigent rebaixa del cànon, amb caràcter general, i a les bonificacions de fins al 50 % en els col·lectius de persones vulnerables i molt vulnerables”.
Salomé Pradas, que s'ha expressat en estos termes després de la realització del Consell de Participació i Administració de l'EPSAR, ha donat valor “al compromís del Consell de Carlos Mazón amb les famílies perquè disposen d'este servei bàsic essencial garantint-ne l'eficiència i qualitat sense que això supose un augment del rebut”.
La consellera ha avançat que l'òrgan d'administració de l'EPSAR també ha acordat el Pla d'infraestructures hidràuliques per a 2024, les inversions del qual aconseguirà els 60 milions d'euros. “En este pla s'inclouen, entre d'altres, les depuradores de Benicàssim i Borriana a la província de Castelló, la posada en marxa d'obres tan importants com les de mitigar sorolls i olors en l'EDAR de Pinedo, l'arrancada de la nova depuradora Cheste-Chiva, l'EDAR de Parc Sagunt o la construcció de la nova EDAR a Almoradí, a la província d'Alacant”, ha indicat.
La consellera de Medi Ambient ha assegurat que el balanç d'estos primers mesos de gestió de l'EPSAR és molt positiu. “Hem aconseguit la rebaixa del cànon de l'aigua, la congelació dels rebuts per a 2024, la planificació d'obres estratègiques en les tres províncies, posarem en marxa dos PERTE de digitalització en les EDAR i s'han reactivat els convenis en matèria d'obres i explotació amb les tres diputacions, així com amb l'Ajuntament de València, acords que feia anys que estaven paralitzats”, hi ha afegit.
Salomé Pradas ha defensat que en esta nova etapa “donarem un impuls a la renovació, innovació i nova construcció de les EDAR en la Comunitat Valenciana perquè l'impost que es recapta del cànon de sanejament ha de revertir al ciutadà amb les inversions necessàries perquè cada vegada més es depure i reutilitze més quantitat d'aigua i de més qualitat”.
L'EPSAR va complir l'any passat 30 anys des que es va crear. És una empresa amb una experiència dilatada i pionera en el seu sector, i en matèria de depuració i reutilització és de les més importants a Espanya.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Declaracions de la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas