Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Bus Labora

Labora recuperarà els seus busos oficina per a informar sobre els seus serveis a 221 municipis i universitats de la Comunitat Valenciana

23/12/2023
  • Estos punts mòbils informaran la ciutadania en matèria d'ocupació i formació, i trencaran les barreres territorials i tecnològiques
  • Els busos tenen previst iniciar el recorregut a principi de 2024. Pròximament, s'anunciarà el calendari definitiu
     

Dos autobusos de Labora recorreran tota la geografia valenciana i realitzaran parades en els municipis i les universitats públiques que no compten amb una oficina d'ocupació. L'objectiu d'estos punts mòbils és divulgar, informar, i assessorar la ciutadania sobre com accedir a l'oferta de serveis d'ocupació, orientació i formació del Servei Valencià d'Ocupació i Formació. En total, hi ha previstes 221 visites a municipis i universitats de tota la Comunitat, nombre que augmenta respecte a l'edició anterior del programa, que és del 2022.

Així, tant el veïnat com l'estudiantat de cada lloc visitat per esta oficina sobre rodes podrà accedir, a través d'un equip humà assessor, a la plataforma Punt Labora (en moltes ocasions, per primera vegada), i explorar diferents ferramentes. Això, de manera presencial, individualitzada i independentment del punt de la geografia valenciana on residisca cada persona, gràcies a una iniciativa que té previst començar durant el primer trimestre de 2024.

D'esta manera, les persones que acudisquen al bus obtindran informació sobre: el portal GVAJOBS (tant per a treballadors com empreses) i com funcionen els diferents serveis que oferix; el programa 'Garantia Juvenil' i com inscriure-s'hi; la cerca d'ocupació i formació seguint diferents criteris; l'aplicació mòbil GVA PuntLabora, o les xarxes socials i altres canals comunicatius del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a conéixer-ne totes les novetats en qualsevol lloc i moment.

El calendari de visites definitiu es podrà consultar pròximament en este web, i es comunicarà a mesura que arribe el moment, en línies més generals, a través dels canals informatius de Labora, i de manera més específica, gràcies a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), els interlocutors de la qual transmetran les dates precises a la població de cada localitat adherida a la iniciativa Bus Labora.

Una estratègia de proximitat i igualtat interterritorial clau per a Labora

Labora, que dona continuïtat a este innovador projecte, acosta els seus serveis a tota la ciutadania i posa el focus en els municipis més despoblats, molts d'estos, en àrees rurals. Així, el nou Servei Valencià d'Ocupació aposta per una estratègia d'una proximitat renovada en l'atenció donada a cada persona, així com per la igualtat entre els diferents territoris de la Comunitat Valenciana. I ho fa, com en altres ocasions, amb la col·laboració de l'FVPM, que resulta clau.

En este sentit, s'han dut a terme altres iniciatives en línia, com el campus virtual de Labora que, recentment, ha obert amb la nova edició per a oferir cursos digitals en idiomes i competències transversals, o l'orientació laboral. Cal recordar, a més, que des de l'App Punt Labora es pot accedir a ofertes de treball, a la inscripció en cursos o a la renovació de la demanda d'ocupació requerida, de manera totalment gratuïta, instantània i ubiqua.