Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Capital cultural valenciana

El Consorci de Museus presenta la mostra 'Noves perspectives en la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' a Guardamar del Segura

22/12/2023
El Consorci de Museus presenta la mostra 'Noves perspectives en la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' a Guardamar del Segura
  • És la tercera i última exposició del cicle de Guardamar del Segura com a capital cultural valenciana i podrà veure's fins al 4 de febrer de 2024
  • Inclou obres d'Álex Marco, Fermín Jiménez Landa, Jota Izquierdo, Lluís Masià, M. Reme Silvestre, Nuria Fuster, Silvia Lerín, Susana Guerrero i Vinz Feel Free

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) presenta l'exposició ‘Noves perspectives en la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, que pot visitar-se fins al 4 de febrer de 2024 a la Casa de Cultura de Guardamar del Segura. La proposta obeïx el compromís vertebrador del CMCV amb la província d'Alacant de portar manifestacions artístiques de qualitat.

La presentació ha comptat amb la presència de l'alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez Pastor; la regidora de Cultura de la localitat, Pilar Gay; la coordinadora de Programes Públics del Consorci de Museus, Eva Doménech, i la tècnica de cultura, Mayte Pérez.

Es tracta de la tercera i última exposició del cicle de Guardamar del Segura com a capital cultural valenciana, que, amb la intenció d'acompanyar la Mostra d’Art Jove en Creació, reunix l'obra d'artistes que exploren nous formats i recursos, en cerca de mitjans d'expressió concordes amb les seues inquietuds i amb la realitat fragmentada i dinàmica dels nostres dies.

La mostra, organitzada i produïda pel CMCV amb la col·laboració de l'Ajuntament de Guardamar del Segura, capital cultural valenciana, reunix les obres d'Álex Marco, Fermín Jiménez Landa, Jota Izquierdo, Lluís Masià, M. Reme Silvestre, Nuria Fuster, Silvia Lerín, Susana Guerrero i Vinz Feel Free.

La representant del CMCV, Eva Doménech, ha assenyalat que amb esta mostra el Consorci de Museus “continua la labor de portar el millor art a la província d'Alacant, complint els seus objectius com a organisme públic vertebrador de la cultura en tota la Comunitat Valenciana i, en este cas, amb una mostra que dona suport als nostres artistes i galeristes, un altre dels principis fundacionals del CMCV”.

Si les dos primeres mostres dedicades a la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana se centraven en el treball amb la ceràmica i la pintura, respectivament, esta tercera exposició explora nous formats creatius com la instal·lació o audiovisual, així com el treball amb tècniques com el tall làser, entre d'altres, de la mà de nou artistes, cinc dels quals són nascuts a la província de València; tres, a la d'Alacant, i un, a Castelló.

Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana

La Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, a la qual pertanyen les obres d'esta exposició, va començar a conformar-se en 2017 amb l'objectiu d'impulsar i revitalitzar el sector artístic de la Comunitat Valenciana, en què es reconeixen els artistes i les peces destacades que oferixen una panoràmica de l'art contemporani actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini.

Des de llavors, la Generalitat ha adquirit més d'un centenar d'obres d'art sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, que aborden qüestions de la nostra societat més pròxima i que s'inclouen en el procés de generar una memòria. Així mateix, això ha permés al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana desenvolupar una activitat expositiva al llarg de les tres províncies.

Amb motiu d'esta designació com a capital cultural valenciana, Guardamar del Segura acull tres exposicions entre setembre de 2023 i febrer de 2024, amb obres de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana seleccionades atenent diferents criteris.

Més informació, ací

Galeria d'imatges