Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Innovació educativa

Educació selecciona 50 centres per al projecte d'innovació ‘Guardabosc’

26/12/2023
  • El projecte te com a principal objectiu conscienciar l'alumnat d'entre 10 i 16 anys en la prevenció dels incendis forestals
  • Del total de centres, 16 pertanyen a la província d'Alacant, 11 a la de Castelló i 23 a la de València

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha seleccionat 50 centres educatius per a la realització del projecte ‘Guardabosc’. D’estos 50 centres, en pertanyen 16 a la província d’Alacant, 11 a la de Castelló i 23 a la de València.

Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General d’Innovació Educativa i Inclusió duta a terme en col·laboració amb la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, la Xarxa Jove i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Este projecte d’innovació busca crear entorns de treball que unisquen educació i medi ambient. Entre els objectius que seguix està el de conéixer l’entorn natural i la realitat forestal de la zona on s’emplaça el centre o altres espais pròxims.

Així mateix, es pretén facilitar eines educatives que permeten donar a conéixer a l’alumnat tota la riquesa i la diversitat que oferixen els espais naturals, fomentar la companyonia, l’empatia i el treball en equip.

El projecte ‘Guardabosc’ establix un pla de treball, distribuït en una primera formació del professorat participant, la implementació teòrica a l’aula i una eixida a l’entorn natural, amb la finalitat de consolidar tots els conceptes treballats a l’aula. L’alumnat realitzarà, com a mínim, una jornada en espais naturals de la localitat o la rodalia.

Durant tot el pla de treball, els centres compten amb l’assessorament de la direcció general competent en matèria de prevenció d’incendis forestals de la Generalitat Valenciana i l’acompanyament del personal de la Xarxa Jove.

Este projecte d’innovació va dirigit als nivells de 5é i 6é d’Educació Primària, els nivells d’ESO d’Educació Secundària i la Formació Professional Bàsica, i es desenvoluparà fins a juny de 2024.