Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Calendari 2024

El Circuit Ricardo Tormo afronta la temporada del seu 25 aniversari amb 16 carreres programades

02/01/2024
El Circuit Ricardo Tormo afronta la temporada del seu 25 aniversari amb 16 carreres programades
  • El Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana tornarà a ser el colofó del Mundial de Motociclisme el 17 de novembre
  • Els FIA Motorsport Games són la principal novetat del calendari que s'inicia el 13 de gener amb l'Extrim Race

El Circuit Ricardo Tormo celebra esta temporada el seu 25 d'aniversari amb un total de 16 caps de setmana de carreres en el calendari 2024.

Les principals novetats se centren en l'inici i el final de la temporada amb l'Extrim Race i els FIA Motorsport Games. El públic més jove serà el protagonista de l'Extrim Race, una competició entre diferents influencers del món del motor el dissabte, 13 de gener, amb un nou format que obrirà el calendari del traçat valencià.

A l'octubre arribaran els FIA Motorsport Games, una espècie d'olimpíada de l'automobilisme mundial que ha triat València per a celebrar la seua tercera edició després de Roma i Marsella amb el paraigua de la Federació Internacional d'Automobilisme.

D'altra banda, el més important dels esdeveniments del calendari tornarà a ser el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana, el colofó del Campionat del Món de Motociclisme amb les estreles de MotoGP en la pista i el títol mundial en joc el 17 de novembre.

Després de la celebració al gener de l'Extrim Race i el clàssic Duatló, el Circuit Ricardo Tormo acollirà les dos cites hivernals de l'automobilisme europeu, les Winter Series el 18 de febrer i les Porsche Sprint Series Southern Europe una setmana després.

Les motos clàssiques i els cotxes d'època serà els protagonistes del Racing Legends al principi de març i només set dies després Volrace celebrarà per primera vegada a Cheste la seua edició Ice, els dies 9 i 10 de març.

L'única cita a Espanya de les NASCAR Whelen Euroseries arribarà el 14 d'abril seguida per la Copa d'Espanya de Motociclisme. Així mateix, al principi de juny se celebrarà l'ESBK, organitzat per la Reial Federació Motociclista Espanyola. També al juny les carreres de resistència dels bòlids de la Lamera Cup donaran pas a les proves d'ultra resistència per a ciclistes de les 24h Cyclo Circuit, que ja ha obert el seu procés d'inscripció.

Després de l'aturada estival, el Racing Weekend congregarà el millor automobilisme al traçat de Cheste en una data encara provisional. El Campionat d'Espanya de GT i Resistència juntament amb la Copa Saxo 8v celebraran les seues carreres el 5 i 6 d'octubre.

Els FIA Motosport Games convertiran València en la capital mundial de l'automobilisme des del dimecres 23 fins al diumenge 27 d'octubre amb les proves de GT, Fórmula 4, ral·lis, kàrting, eSports i moltes més modalitats en diferents escenaris amb el Circuit com a punt neuràlgic.

El calendari internacional de motociclisme es tanca al Circuit amb la celebració el 17 de novembre del Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana i una setmana més tard la prova final del FIM JuniorGP.

13 de gener                             Extrim Race

14 de gener                             Duatló

17 i 18 de febrer                  Fórmula i GT Winter Series

23 i 24 de febrer                  Porsche Sprint Series Southern Europe

2 i 3 de març                       Racing Legends

9 i 10 de març                     Volrace

13 i 14 d'abril                      València NASCAR Fest+ Copa Racer

20 i 21 d'abril                      Copa d'Espanya de Motociclisme

1 i 2 de juny                         Campionat d'Espanya de Superbikes ESBK

8 i 9 de juny                         Lamera Cup

29 i 30 de juny                     24 hores Cyclo Circuit

31 agost i 1 setembre       Racing Weekend

5 i 6 d'octubre                     GT - CER i Copa Clio + COPA SAXO

23 al 27 d'octubre                FIA Motorsport Games

14 al 17 de novembre           Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana

23 i 24 de novembre            FIM JuniorGP

Galeria d'imatges