Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
CCCC

El Centre del Carme oferix activitats i exposicions per a gaudir en família per Nadal

27/12/2023
El Centre del Carme oferix activitats i exposicions per a gaudir en família per Nadal
  • Les visites dialogades i els tallers per als més menuts amplien el ventall d'experiències del Centre del Carme durant estes setmanes
  • El públic pot visitar les exposicions d'artistes com ara Felipe Pantone, Juan Olivares, Raúl Belinchón o Pepe Miralles, entre altres

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta en el final de 2023 i l’inici de 2024 una completa agenda d’activitats per a tots els públics, que permeten acostar-se al centre i les seues exposicions amb una altra mirada.

El responsable de la coordinació artística del CCCC, Vicente Samper, ha assenyalat que estes setmanes hi ha “una important afluència de públic al CCCC, especialment familiar, pels dies de Nadal i Cap d’Any, en els quals hi ha vacances per als més menuts, als qui dirigim unes visites a través d’experiències especialment dissenyades per a ells. A més, oferim una destacada oferta expositiva, molt diversa, amb noms destacats com Juan Olivares i Raúl Belinchón, Pepe Miralles, Felipe Pantone o Llorenç Barber”.

Durant les setmanes de Nadal el CCCC manté obertes les visites dialogades, en les quals una mediadora acompanya el grup per a conéixer la història del centre i la seua arquitectura. A més, el visitant té la possibilitat de submergir-se en els processos creatius dels artistes exposats a través de recorreguts per les sales.

Esta activitat és gratuïta amb inscripció prèvia i es desenvolupa en horari de 13.00 a 19.00 hores, de dimarts a divendres; a les 18.30 els dissabtes, i els diumenges a les 17.30 i 18.30 hores.

Durant estes dates també es desenvoluparan activitats específiques dirigides al públic familiar, una de les quals és la visita-taller ‘Sac, saquet, mou-te un poquet’, que planteja jugar dins del centre, fent un recorregut diferent per un lloc ple d’històries d’artistes, treballadores, comissàries, cantants, visitants o estudiants d’art.

Esta activitat, gratuïta amb inscripció prèvia, està dirigida a un públic intergeneracional, de 0 a 99 anys. Té lloc a les 12.00 hores els dies 29 i 31 de desembre, i el 2, 4 i 7 de gener. També hi haurà sessions vespertines, a les 17.30 hores, els dies 28 i 30 de desembre, i el 3 i 5 de gener.

D’altra banda, per als més menuts i les seues famílies, des del departament d’Educació i Mediació s’activarà l’Espai de Telles amb l’experiència sensorial ‘Permés tocar’, que replanteja el centre perquè els visitants més jóvens hi repten, acaricien, oloren i toquen diversos materials, explorant l’espai a través d’una sèrie d’efectes sonors i sensacions lumíniques.

Es tracta també d’una activitat gratuïta amb inscripció prèvia, que està dirigida a bebés de 0 a 3 anys. Es desenvoluparà els pròxims dies 28 i 30 de desembre, i 3 i 5 de gener, sempre a les 12.00 hores.

Exposicions

D’altra banda, el públic podrà visitar les grans exposicions d’esta temporada, com ara ‘Prospectiva’, la mostra sobre Felipe Pantone que reunix una selecció de peces emblemàtiques de l’artista internacional resident a València junt amb creacions noves.

Esta mostra suposa la integració de l’art urbà i la tecnologia que es plasma en murals, pintures, instal·lacions de vídeo i escultures de colors vius. Es pot veure a la sala Carlos Pérez i el claustre gòtic del CCCC.

A més, este mateix mes de desembre s’ha obert l’exposició ‘Llorenç Barber. La construcció d’un nosaltres múltiple’, una retrospectiva a través de les propostes sonores i intervencions en l’espai públic del pioner compositor, artista i teòric nascut a Aielo de Malferit, un dels grans exponents internacionals de l’art sonor. Es pot visitar fins al 25 de febrer a la sala Ferreres-Goerlich del CCCC.

Així mateix, a la sala 1 del museu es troba ‘When the Process Becomes a Painting’, l’exposició que mostra per primera vegada la nova etapa creativa de l’artista valencià Juan Olivares. Es tracta d’una selecció de pintures de gran format, així com cartons i objectes que remeten a tot el procés pictòric, incloent-hi emprimacions, llistons de remoure la pintura, paletes i tota la documentació que ha acompanyat l’artista a l’hora d’elaborar una pintura.

Els qui visiten el centre cultural també es poden detindre en l’últim treball del fotògraf valencià Raúl Belinchón, realitzat durant tres anys a l’interior de la presó de Picassent, la més poblada d’Espanya. Allí, Belinchón va entaular relació amb persones preses a les quals va retratar, a més de capturar espais buits de la presó i objectes requisats en els escorcolls. La mostra, titulada ‘Algo parecido a la libertad’, està disponible a la sala 2.

Amb una mirada profundament social, el CCCC també presenta l’exposició ‘Yo lo vi’, un recorregut per l’obra que l’artista Pepe Miralles ha realitzat des dels anys noranta fins ara per a documentar la pandèmia de sida. La mostra es pot visitar a la sala Dormitori i reunix una selecció́ de fotografies, vídeos, instal·lacions i altres peces que reconstruïxen un relat personal i polític, des de València i la resta d’Espanya.

A la sala Zero del centre el públic trobarà l’exposició ‘Babalunga i Kamolongos’, realitzada junt amb el certamen Babakamo, que suposa una panoràmica de la il·lustració editorial internacional. La mostra reunix il·lustracions de 38 llibres i 32 projectes inèdits de països com l’Argentina, Bulgària, Mèxic, Polònia, Itàlia, el Brasil o Bèlgica. Es pot visitar fins al 14 de gener.

Finalment, en l’Espai D es troba la ‘Ruta d’art urbà VCF 2023’, una nova mostra de murals creats per artistes urbans com ara Dani García, David de Limón, La Nena Wapa, Mawe, Moreno, Pauceda, Sink, TMX, Yeko i Xemayo, que donen a conéixer la història, les llegendes i els valors del València CF.

Més informació en la pàgina web.

Galeria d'imatges