President
Habitatge jove

Carlos Mazón: "Tenim un compromís real amb solucions eficaces que faciliten l'accés dels jóvens a l'habitatge"

27/12/2023
Carlos Mazón: 'Tenim un compromís real amb solucions eficaces que faciliten l'accés dels jóvens a l'habitatge'
  • Destaca l'aposta del Consell pel foment de polítiques d'habitatge i que este siga més accessible
  • Recorda que la Generalitat ha ampliat la partida pressupostària per a la convocatòria 2023-24 del Bo Jove amb una aportació de fons propis de 6 milions d'euros, la qual cosa permetrà augmentar amb 2.000 el nombre de beneficiaris
  • Recalca que el Consell ha posat en marxa ajudes per a jóvens que vullguen adquirir un habitatge en municipis xicotets o en risc de despoblament, dotades amb 1,59 milions d'euros 
  • Destaca també les mesures fiscals que permetran als jóvens de menys de 35 anys desenvolupar “un projecte de vida propi i autònom”, ja que “hem posat en marxa un tipus reduït del 6 % perquè puguen adquirir el seu primer habitatge”
  • Posa com a exemple d'este compromís l'adjudicació d'una trentena d'habitatges en Sociópolis per a jóvens de menys de 35 anys

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el compromís ferm i real del Consell per a facilitar “amb solucions eficients” l’accés a l’habitatge dels jóvens de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat que puguen desenvolupar un “projecte de vida propi i autònom”.

El cap del Consell ha reiterat la necessitat de “donar oportunitats als nostres jóvens” davant d’un dels problemes més importants d’estos últims anys i oferir una resposta “real, clara i ferma” a esta gran preocupació social. Per això, ja s’han adoptat mesures fiscals, com ara el tipus reduït del 6 % per a adquisició d’habitatge habitual per a jóvens de menys de 35, o iniciatives pressupostàries per a solucionar esta demanda d’accés a una residència per a molts jóvens.

Així, entre les primeres accions que ha posat en marxa el Consell, cal destacar l’ampliació de la partida pressupostària per a 2024 per al Bo Jove amb una aportació de fons propis d’uns sis milions d’euros, la qual cosa permetrà ampliar el crèdit disponible als 28,8 milions i augmentar a uns 6.000 el nombre total de beneficiaris d’estes ajudes.

En este sentit, hi ha afegit que “la Generalitat incorpora recursos propis al lloguer per a jóvens a fi d’arribar a un nombre més gran de persones. Amb esta ampliació, 2.000 jóvens més es podran beneficiar d’estes ajudes, que sumaran un total de 6.000 arrendataris en tota la Comunitat”.

A més, la Generalitat també ha posat en marxa ajudes dirigides a la compra d’habitatges en municipis xicotets d’un màxim de 10.000 habitants o en risc de despoblament. Una iniciativa que ha afavorit 208 jóvens de menys de 35 anys i per a la qual s’han destinat 1,59 milions d’euros.

Mesures fiscals

Igualment, el president ha fet valdre les reformes fiscals del Consell en matèria d’habitatge per a afavorir que hi accedisquen tant els jóvens com els col·lectius vulnerables, que suposaran un estalvi de quasi 20 milions d’euros.

Estes mesures són un tipus reduït del 6 % per a l’adquisició d’habitatge habitual per part de jóvens de menys de 35 anys. Així mateix, el tipus superreduït del 3 % per compra d’habitatge habitual de protecció oficial de règim especial i per compra d’habitatge per a famílies nombroses i monoparentals, persones amb discapacitat i dones objecte de violència de gènere, que pot arribar a 180.000 euros.

Adjudicació d’habitatges en Sociópolis

D’altra banda, ha posat com a exemple l’adjudicació d’un total de 35 habitatges a jóvens de l’edifici de Sociópolis en la zona de La Torre València, que va adquirir recentment la Conselleria. Estes adjudicacions per a jóvens també s’aplicaran a tots aquells habitatges d’eixos mateixos edificis que recupere en un futur la Generalitat, per renúncia o per resolució del contracte.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón