Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Passarel·la de la presa de Relleu

Nuria Montes remarca l'aposta de la Generalitat per impulsar projectes que fomenten el turisme d'interior de manera sostenible

27/12/2023
Nuria Montes remarca l'aposta de la Generalitat per impulsar projectes que fomenten el turisme d'interior de manera sostenible
  • La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha visitat la localitat de Relleu, on ha recorregut la passarel·la de la presa i ha anunciat un nou tram per a 2024 
  • Turisme CV ha destinat 60.000 euros a l'Ajuntament de Relleu per a ampliar el recorregut de la passarel·la

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha visitat la localitat de Relleu, on ha recorregut, juntament amb l’alcalde de la localitat, Lino Antonio Pascual, el nou tram de la passarel·la de la presa.

La consellera ha assenyalat esta nova actuació “és coherent amb les estratègies de sostenibilitat i de desestacionalització que tenim en el punt de mira del sector turístic” i ha recordat que des que es va instal·lar la passarel·la “s’han incrementat les visites a esta zona de l’interior de la província d’Alacant i s’ha convertit en un reclam turístic”, per això des de la Generalitat s’ha apostat per ampliar el recorregut.

La passarel·la de la presa de Relleu ha sigut recentment ampliada amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, que hi ha destinat 60.000 euros a través d’un conveni.

Nuria Montes ha remarcat que esta actuació ha beneficiat el turisme, ja que “el flux incessant de visitants a esta zona de l’interior de la província d’Alacant ha sigut tot un èxit”. Per això, ha anunciat que “hem previst un nou tram per a l’any 2024, amb una aportació de Turisme CV de 50.000 euros”.

Per a la consellera, “esta mena de productes reunixen totes les condicions que busquem, ja que fan valdre el medi natural de la Comunitat Valenciana, contribuïxen a la sostenibilitat i, a més, tenen un efecte multiplicador de la seua riquesa en este territori”.

A més, a través d’estes actuacions també es contribuïx a la desestacionalització del turisme, ja que, segons ha explicat Nuria Montes, “és un producte que és visitat d’una manera primordial durant l’hivern”, fora de la temporada alta d’estiu.

La ruta dona valor turístic a recursos del municipi com ara basses de reg, assuts, séquies, un forn de calç i les hortes de secà on es cultiven oliveres, ametlers i garroferes.

La titular de Turisme ha explicat que, a més de la col·laboració per a impulsar l’ampliació del recorregut de la passarel·la de la presa, “des de Turisme també hem impulsat un projecte pilot de sensorització d’esta ruta turística”.

L’objectiu d’este projecte pilot de sensorització de la Ruta de la Passarel·la de la Pressa de Relleu és millorar la gestió turística i mediambiental dels recursos naturals i de l’experiència del visitant, a través de l’anàlisi d’informació associada al desplegament de sensors que permeten la generació d’informació per a la presa de decisions i, al mateix temps, implementar el model d’Espais Naturals Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (ENI-CV).

Este projecte pilot s’ha desenvolupat entre els mesos d’octubre i novembre passats, i els resultats preliminars es presentaran en la pròxima edició de la fira Fitur 2024.

Conveni de col·laboració

Turisme Comunitat Valenciana ha destinat un total de 60.000 euros a l’Ajuntament de Relleu per a executar les actuacions d’ampliació del recorregut de la passarel·la de la presa i impulsar el turisme d’interior en la zona. D’esta manera, a través de l’acord, l’Ajuntament de Relleu ha fet l’ampliació del recorregut de la passarel·la, a més de gestionar els permisos per a dur a terme els treballs.

La Ruta de la Passarel·la de la Pressa de Relleu, situada en la presa del riu Amadorio, s’ha convertit en una de les icones turístiques més importants del municipi.  

Està formada per taulons de fusta recolzats en volada a la paret del congost, amb una longitud de 212 metres i 60 metres d’altura. Es localitza a mitjan trajecte d’una ruta senderista que transcorre pel camí conegut com a camí de Ripalmes i de Fasamais.

Galeria d'imatges