President
Aigua

Carlos Mazón anuncia l'adjudicació del segon tram de les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó en el primer trimestre de 2024

28/12/2023
Carlos Mazón anuncia l'adjudicació del segon tram de les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó en el primer trimestre de 2024
  • Té una longitud de 14 km i un pressupost de prop de 20 milions, 6 dels quals s'adjudicaran en els primers mesos de 2024
  • Esta infraestructura beneficiarà els agricultors de Monòver, Novelda, Monforte, Agost, Sant Vicent del Raspeig, Alacant i Elx
  • Estes obres s'unixen a les del primer tram, que ja estan adjudicades, per un import de 10 milions
  • Subratlla el compromís total del Consell amb l'aigua que “necessita i mereix” la Comunitat i destaca 2024 com un “any clau” en iniciatives hídriques, com ara la posada en marxa de la Mesa de l'Aigua i la col·laboració amb altres autonomies
  • Reitera que el Consell “seguix vigilant” i que “lluitarà per cada gota d'aigua enfront de les retallades ideològiques del Govern de Pedro Sánchez” del transvasament Tajo-Segura

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat l’adjudicació del segon tram de les obres del marge esquerre del posttransvasament Xúquer-Vinalopó el primer trimestre de 2024, la qual cosa suposarà un pas “decisiu” en l’execució d’esta infraestructura destinada a facilitar l’arribada d’aigua als agricultors alacantins.

Carlos Mazón ha avançat que les obres del segon tram tenen una longitud de 14 km i un pressupost pròxim als 20 milions, 6 dels quals s’adjudicaran en els primers mesos de 2024 i beneficiaran regants de Monòver, Novelda, Monforte, Agost, Sant Vicent del Raspeig, Alacant i Elx. Així mateix, ha recordat que estes obres s’unixen a les del primer tram, que ja estan adjudicades, per un import de 10 milions.

“Enfront dels anuncis falsos de l’anterior Consell, ara estem duent a terme inversions de veritat, que s’executen i que estan destinades a garantir el subministrament d’aigua al camp d’Alacant”, ha indicat Mazón.

El cap del Consell ha destacat que s’està treballant en altres fases i obres complementàries, algunes de les quals redactades ja. En este sentit, s’ha compromés al fet que les obres necessàries per a l’execució del conveni subscrit amb Acuamed, el Ministeri de Transició Ecològica i la Junta Central d’Usuaris s’executen dins del termini i en la forma corresponent perquè arribe l’aigua necessària a la província d’Alacant. Un acord –hi ha afegit– que serà possible gràcies a la inversió que està fent la Generalitat Valenciana.

Així mateix, Carlos Mazón ha garantit que la Generalitat “continuarà vigilant” enfront de les “retallades ideològiques del Govern de Pedro Sánchez al transvasament Tajo-Segura”, i ha assenyalat que des del Consell “defendrem cada gota d’aigua”.

En este sentit, el president ha instat també el Govern de Pedro Sánchez a invertir els 1.200 milions d’euros que “deu” a la Comunitat Valenciana en infraestructures hídriques prioritàries, posades de manifest recentment en l’informe de la Comissió de l’Aigua de la CEV.

El president de la Generalitat ha subratllat el compromís total del Consell amb l’aigua que “necessita i mereix” la Comunitat i ha destacat 2024 com un “any clau” en iniciatives hídriques per a la defensa de l’aigua del nostre territori.

2024, un “any clau” en iniciatives hídriques

El cap del Consell s’ha referit també al fet que en 2024 es posarà en marxa la Mesa de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, que reunirà actors polítics, universitats i agents socials i econòmics, i suposarà una “fita” per a avançar en una estratègia d’acció conjunta. Per això, ha instat totes les forces polítiques a unir-se a esta iniciativa, que abordarà “des del rigor, el diàleg i la unitat” solucions al problema de la falta de garanties en el subministrament de l’aigua.

Així mateix, Carlos Mazón ha indicat que la Generalitat, entre altres iniciatives, està treballant braç a braç amb el Govern de Múrcia en futures iniciatives vinculades a la defensa de l’aigua i del transvasament Tajo-Segura, un element “essencial per a garantir la supervivència de milers de famílies que depenen de l’arribada d’aigua a la província d’Alacant”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón