Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sondeig d'ocupació

Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana esperen una ocupació pròxima al 78 % per al cap de setmana de la Nit de Cap d'Any

28/12/2023
Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana esperen una ocupació pròxima al 78 % per al cap de setmana de la Nit de Cap d'Any
  • Segons les dades de previsió d'ocupació hotelera elaborades per Turisme Comunitat Valenciana per al cap de setmana de la Nit de Cap d'Any
  • Nuria Montes mostra la seua satisfacció per estes previsions i destaca que es tanca 2023 com “un bon any per al turisme valencià”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha informat este dijous que els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana “esperen aconseguir una ocupació pròxima al 78 % en el cap de setmana de la Nit de Cap d’Any”.

Així mateix, ha avançat que destinacions molt demanades, com ara Benidorm, tenen ja el 90 % dels llits reservats per a l’últim cap de setmana de l’any, i en tot el litoral d’Alacant s’espera superar el 80,4 %.

La consellera ha fet públics així els resultats de l’enquesta telefònica que ha dut a terme Turisme CV a una mostra d’establiments hotelers de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de conéixer les expectatives d’ocupació per a les nits del 29, 30 i 31 de desembre (divendres, dissabte i diumenge).

El sondeig mostra que la Comunitat Valenciana té unes reserves estimades del 77,7 % en el litoral per al cap de setmana de la Nit de Cap d’Any, on la destinació Benidorm aconseguix les reserves més altes amb un 90 %.

A més, l’ocupació mitjana per a la ciutat de València durant el cap de setmana de la Nit de Cap d’Any arriba al 72,3 %, i al litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, l’ocupació estimada és d’un 56,8 %. A més, al litoral de Castelló el grau de previsió estimat per places dels seus hotels se situa en un 62,9 %.

Nuria Montes també ha informat que, segons estes estimacions, els hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana tenen una previsió d’ocupació pròxima al 60 % per al cap de setmana de la Nit de Cap d’Any.

En concret, per províncies, per a les nits del 29, 30 i 31 de desembre, s’estima una ocupació del 69,5 % en el cas dels establiments de la província d’Alacant, un 52,8 % per als hotels d’interior de la província de València i prop del 50 % d’ocupació per als de la província de Castelló.

La consellera ha mostrat la seua satisfacció per estes previsions i confia que les reserves d’última hora faran créixer esta previsió i tancar el 2023 com “un bon any per al turisme valencià”.

La titular de Turisme ha volgut agrair la dedicació del sector turístic per l’esforç realitzat durant tot enguany per a desenvolupar accions d’impuls de diversos productes i experiències turístiques sostenibles, de qualitat, diverses i adaptades a tota mena de demandes, que “contribuïxen a situar-nos com una de les destinacions favorites per als turistes que ens visiten”.

Galeria d'imatges