Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Taxi

El Consell autoritza que els taxis de València circulen fins a 18 hores diàries per a cobrir la demanda

30/12/2023
El Consell autoritza que els taxis de València circulen fins a 18 hores diàries per a cobrir la demanda
  • Durant el període estival s'incrementarà la flota en més de 400 vehicles i es garantix el servei per a persones amb mobilitat reduïda

A partir de l'1 de gener de 2024, els vehicles de taxi de l'àrea de prestació de València podran circular fins a un màxim de 18 hores diàries enfront de les 16 actuals que fixa la regulació actual. La Direcció General de Transports i Logística de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha adoptat esta mesura per a atendre l'increment de demanda d'este servei registrat des del final de les restriccions a la mobilitat provocades per la pandèmia de la COVID-19.

D'esta manera, la resolució introduïx la possibilitat que cada vehicle puga circular fins a 18 hores diàries. A més, per al període estival i les vacances de Setmana Santa, s'incrementarà l'oferta en més de 400 unitats, la qual cosa es preveu que serà suficient per a atendre la demanda, especialment durant el mes d'agost. De fet, l'estiu passat, es van produir problemes d'escassetat de vehicles.

D'altra banda, en la mateixa resolució s'atenen també les peticions de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) per a atendre millor les necessitats dels usuaris amb mobilitat reduïda. En este sentit, s'establix l'obligació dels professionals amb vehicles adaptats de garantir l'atenció a persones amb discapacitat si la petició de reserva es realitza, almenys, amb 24 hores d'antelació. Per a fer-ho, s'eximixen els taxis adaptats de qualsevol limitació en la prestació del servei en matèria horària o dies de descans obligatoris.

El director general de Transports i Logística, Manuel Ríos, ha destacat que la Conselleria “monitorarà el resultat efectiu d'estes mesures per a establir mecanismes de correcció al llarg de 2024, si és necessari, per a atendre degudament la demanda”.

Galeria d'imatges