Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Indústria aeronàutica

L'aeroport de Castelló reforça l'activitat de manteniment d'aeronaus durant la temporada d'hivern

31/12/2023
L'aeroport de Castelló reforça l'activitat de manteniment d'aeronaus durant la temporada d'hivern
  • La instal·lació acull de mitjana una trentena d'avions per a tasques de preservació per part de les empreses aeronàutiques
  • El director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, destaca la importància de diversificar l'activitat

L'aeroport de Castelló intensifica durant la temporada hivernal les activitats de manteniment, reparació i revisió d'aeronaus (MRO). La infraestructura acull de mitjana una trentena d'avions per a la seua preservació per part de les empreses que operen a la base.

El director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, ha explicat que les aerolínies aprofiten la campanya d'hivern, en què es reduïx el trànsit comercial, per a la realització de tasques d'MRO en les seues flotes.

En este sentit, ha destacat el paper que exercix l'empresa Brok-air Aviation Group, que té a l'aeroport de Castelló una de les seues principals bases de manteniment i que ha subscrit acords amb diverses aerolínies i companyies propietàries d'avions.

Segons Martínez Mus, l'estratègia de diversificació implantada a l'aeroport “permet mantindre un equilibri al llarg de l'any, ja que quan es reduïx el trànsit comercial durant els mesos d'hivern s'incrementa l'activitat de manteniment”.

Així mateix, el director general ha valorat que l'aeroport ha afavorit les activitats industrials amb la posada en marxa i millora de la plataforma industrial, atenent així les necessitats de les empreses del sector aeronàutic.

La companyia Brok-air Aviation Group presta a l'aeroport de Castelló una variada cartera de serveis. Des de la posada en marxa del seu hangar de 2.500 quadrats, desenvolupa, a més del manteniment en línia d'aeronaus, una àmplia gamma d'activitats: manteniment en base, modificacions i reparacions estructurals, inspeccions C-check, pesada d'aeronaus, canvi de trens d'aterratge i prova d'estos, canvi de configuració de la cabina de passatgers, preservació d'aeronaus, canvi de motors i inspeccions boroscòpiques, entre altres.

Galeria d'imatges