Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Empreses

L'Ivace convoca les ajudes de digitalització de les pimes amb un pressupost de sis milions d'euros

29/12/2023
L'Ivace convoca les ajudes de digitalització de les pimes amb un pressupost de sis milions d'euros
  • S'incrementa l'ajuda màxima per empresa als 125.000 euros
  • El termini de presentació de sol·licituds s'obri el 9 de gener i finalitza el 22 de febrer de 2024

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha convocat les ajudes de 2024 per a projectes de digitalització (DIGITALITZA-CV) amb un pressupost de 6 milions d’euros, finançats amb un màxim del 60 % per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

L’objecte d’estes ajudes és proporcionar suport al desenvolupament de projectes dirigits a la implantació i la posada en marxa de solucions innovadores que afavorisquen la digitalització de l’activitat de les pimes, entre altres, els projectes d’implantació de bessons digitals, sistemes de planificació de recursos empresarials, sistemes avançats de seguretat o intel·ligència artificial.

Per a fer-ho, des de l’Ivace se sufragaran els costos dedicats exclusivament al projecte, com ho són els derivats de l’adquisició d’actius immaterials (programari necessari i llicències de programació), actius materials (inversions en maquinari, sensors, automatismes), així com de la contractació de serveis d’assistència tècnica o consultoria per a diagnòstic o planificació.

Per a la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “la digitalització de les pimes és un objectiu estratègic, obri les portes a grans oportunitats de creixement i millora la competitivitat de les empreses”.

En este sentit, ha assenyalat que en 2024 la unitat d’Innovació de l’Ivace incrementarà l’ajuda màxima per projecte als 125.000 euros.

“La digitalització –hi afig Nuria Montes– és una tendència que va en augment i des de la Conselleria d’Innovació i des de l’Ivace posem a la disposició de les empreses eines que ajuden a solucionar la bretxa digital en les pimes i convertir-la en oportunitats de negoci”.

Quant a la tipologia de projectes, l’Ivace prioritzarà aquelles iniciatives amb un alt grau de complexitat i novetat, que destaquen per la seua viabilitat tècnica, per l’impacte econòmic dels seus resultats i la seua alineació amb el Pacte Verd Europeu.

Així mateix, enguany, com a novetat, DIGITALITZA-CV incorpora com a requisit el compliment del principi europeu de “no causar un perjuí significatiu al medi ambient (DNSH)” per part de tots els projectes que reben suport.

Poden accedir a les ajudes a la digitalització les petites i mitjanes empreses amb seu a la Comunitat Valenciana, les quals podran accedir a una ajuda d’un màxim de 30 % sobre els costos subvencionables del projecte, amb independència de la grandària d’empresa.

El termini de presentació de sol·licituds s’obri el 9 de gener i finalitza en 22 de febrer de 2024.

La convocatòria de DIGITALITZA-CV forma part del Pla d’R+D+I empresarial de l’Ivace, dotat amb un pressupost de 21,8 milions d’euros i enfocat a impulsar una economia circular i baixa en carboni, una economia digital disruptiva, una comunitat innovadora i afavorir la innovació per a les persones.

Galeria d'imatges