Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

La Generalitat manté en 2024 les tarifes del transport públic autonòmic i amplia sis mesos la reducció del 50 % i el bo jove gratuït

30/12/2023
La Generalitat manté en 2024 les tarifes del transport públic autonòmic i amplia sis mesos la reducció del 50 % i el bo jove gratuït
  • Salomé Pradas destaca que estes noves mesures del Consell tenen un impacte directe en les famílies i s'hi apliquen amb sentit social
  • El descompte per als títols multiviatge i bons temporals s'amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat per a joves de fins a 30 anys es prolonga al 30 de juny de 2024
  • Els joves que ja disposen d'este títol han de renovar-lo, mentre que el descompte del 50 % s'hi aplica de manera directa

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori manté, en 2024, les tarifes dels serveis públics de transport competència de la Generalitat. De la mateixa manera, s'han ampliat per un període de sis mesos les reduccions en els bons temporals i títols multiviatge del 50 % i la validesa del bo jove temporal gratuït.

Les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa d'estos descomptes del 50 % fins al pròxim 31 de juliol de 2024, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic. Esta reducció s'aplica sobre els serveis de TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d'Alacant i autobusos urbans i interurbans.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha subratllat que, amb este nou decret d'ajudes, “el Consell de Carlos Mazón aplica noves mesures amb un impacte directe en les famílies i, sobretot, amb sentit social per a fer front a la complexa situació derivada de la inflació i que afecta cada dia les butxaques dels nostres ciutadans”. 

Renovació del bo jove temporal gratuït

Pel que fa al bo jove temporal gratuït, la validesa s'amplia fins al pròxim 30 de juny de 2024, però en este cas és necessari realitzar-ne la renovació.

Els joves que ja disposen del títol han de renovar-lo a València i Alacant en les màquines automàtiques de venda de títols de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. En este procés cal introduir la targeta en la màquina automàtica de venda de títols, seleccionar recarregar i prémer de nou recarregar.

A Castelló és necessari obtindre un nou port que s'entrega en l'oficina d'atenció al client del TRAM de Castelló, al carrer Carcaixent, 1.

A més, l'app oficial SUMA Jove de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) permet realitzar el procés de renovació del bo jove.

Els joves de fins a 30 anys que no disposen d'este abonament poden sol·licitar-lo a través de la pàgina web de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, en l'apartat de cita prèvia, i en l'oficina d'atenció al client del TRAM de Castelló.

Esta informació està disponible en els diferents canals de comunicació dels serveis de transport públic autonòmic d'Alacant, València i Castelló.

Galeria d'imatges