Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat

La Generalitat desenvolupa una aplicació per a la renovació automàtica de l'abonament jove gratuït de transport públic de l'àrea de València

29/12/2023
La Generalitat desenvolupa una aplicació per a la renovació automàtica de l'abonament jove gratuït de transport públic de l'àrea de València
  • La consellera Salomé Pradas destaca que en este 2023 s'han realitzat més de 62 milions de desplaçaments amb targetes bonificades

La Generalitat ha posat en marxa, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), l’aplicació SUMAJoven —que ja està disponible en la PlayStore per a dispositius amb sistema operatiu Android—, que permet la renovació automàtica de l’abonament jove gratuït sense cap tràmit ni cost addicional.

L’ús és extremadament senzill, ja que només cal aproximar la targeta al telèfon perquè el programa sol·licite confirmació per a l’actualització pendent, després de la qual cosa es procedix a la gravació de la nova data de fi de la validesa del títol.

Tal com ha explicat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, l’ATMV “és pionera en l’ús d’esta tecnologia per a l’actualització massiva de targetes de transport”. Per eixe motiu “preveiem utilitzar-la en el futur per a agilitzar els processos d’actualització d’altres targetes intel·ligents de transport”, com ara la Violeta (destinada a dones en situació de protecció per violència de gènere) o les concertades amb l’Institut Valencià de la Joventut, per posar dos exemples.

La consellera Pradas ha destacat “el gran nombre de persones que s’estan beneficiant de la gratuïtat canalitzada a través d’estes targetes, que han realitzat més de 62 milions de desplaçaments en este 2023, la qual cosa representa al voltant del 45 per cent del total dels trajectes realitzats amb títols multiviatge en l’àrea metropolitana”.

Les persones que ja utilitzen l’abonament jove gratuït hauran de recarregar-lo per a poder-lo utilitzar després del pròxim 8 de gener, data en la qual els abonaments no recarregats deixaran de ser vàlids. L’aplicació s’ha dissenyat per a facilitar la recàrrega —també en les màquines de les estacions de Metrovalencia— de les més de 400.000 targetes que estan actives a la capital de la Comunitat Valenciana i l’àrea metropolitana.

“Tot això forma part de l’aposta del Govern de Carlos Mazón pel transport públic, com ho mostra el fet que en l’últim ple del Consell es van prorrogar les bonificacions tarifàries en els serveis de transport públic de la Generalitat”, ha dit la consellera.

En l’àmbit de l’àrea metropolitana de València, a més de la pròrroga del descompte del 50 per cent en els títols multioperador –que són els que es poden utilitzar en tots els serveis de transport públic de l’àrea metropolitana: Renfe Rodalia, metro/tramvia, serveis d’autobús MetroBus i serveis d’EMT— es prolonga fins al 30 de juny de 2024 la gratuïtat dels serveis de transport per a persones de menys de 31 anys.

Galeria d'imatges