President
Missatge de Cap d'Any

Carlos Mazón advoca per una Comunitat Valenciana "unida, serena i fructífera" per a ser exemple d'equilibri i enteniment

29/12/2023
Carlos Mazón advoca per una Comunitat Valenciana 'unida, serena i fructífera' per a ser exemple d'equilibri i enteniment
  • En el seu primer discurs de Cap d'Any, el president va “més enllà del que dicta el debat polític” i subratlla que és hora de “comprometre's amb la trobada i no amb el conflicte”
  • Destaca que l'actual conjuntura exigix “serenitat i dedicació”, situar-se i romandre “al costat de la generositat” i no al costat de la perspectiva “unilateral i egoista”
  • Mostra el seu compromís perquè els pròxims anys a la Comunitat Valenciana no siguen “anys de disputes, sinó de treball fructífer i eficaç”
  • Assenyala la Comunitat Valenciana com una “terra excepcional, generosa i compromesa amb la igualtat” de cada valencià i amb la de la resta d'espanyols, perquè “això és contribuir al desenvolupament del conjunt d'Espanya”
  • Reitera que el Consell demanarà, “amb rigor, perspectiva d'Estat i sense privilegis tot allò que ens puga ser negat”, com ara solucions al dèficit hídric i a l'infrafinançament
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat hui la seua entrega personal per a convertir la Comunitat Valenciana en “espai de serenitat” i ha manifestat que “és hora de comprometre’ns amb la trobada i no amb el conflicte”, perquè “junts som millors”.

En el seu primer discurs de Cap d’Any, pronunciat al castell de Santa Bàrbara d’Alacant, Carlos Mazón ha subratllat que l’actual conjuntura exigix “serenitat i dedicació”, situar-se i romandre “al costat de la generositat” i no al costat de la perspectiva “unilateral i egoista”.

En este sentit, ha ratificat la seua aposta perquè els pròxims anys a la Comunitat Valenciana no siguen “anys de disputes, sinó de treball fructífer i eficaç”, perquè així ho “esperen i exigixen” els regants per a continuar sent l’horta d’Europa; el teixit empresarial per a implantar els seus projectes i tindre bones connexions, com ara el corredor mediterrani o l’ampliació del port de València, així com els ciutadans i les empreses que necessiten una Administració senzilla, fàcil i eficaç.

Carlos Mazón s’ha mostrat convençut d’aconseguir estos objectius perquè la Comunitat Valenciana “siga exemple d’equilibri, enteniment i sensatesa”.

Així mateix, ha subratllat el compromís del Consell per a demanar “amb rigor, amb perspectiva d’Estat i sense privilegis, tot allò que ens puga ser negat”. I ha reclamat solucions al dèficit hídric i l’infrafinançament “des del rigor que les sustenten” per a evitar que puga haver-hi ciutadans de primera o de segona.

El cap del Consell també ha volgut tindre un record especial amb les dones víctimes de violència i ha reclamat una Comunitat Valenciana lliure d’esta xacra, a més de reiterar el compromís del Consell per erradicar-la.

2023: un any de “canvis profunds”

El president ha qualificat 2023 d’un any de “canvis profunds” a la Comunitat Valenciana, encoratjats per “la sensatesa dels seus ciutadans i la cerca d’equilibri”.

Sobre este tema, Mazón ha emfatitzat que eixe mandat reclama “rigor i serietat” en el seu compliment. “Rigor perquè les mesures que isquen de l’Administració beneficien els col·lectius més vulnerables i serietat perquè les promeses es complisquen en un entorn de llibertat que permeta desplegar l’energia i el talent dels valencians sense condicions”, ha argumentat.

Igualment, ha agraït els missatges rebuts “d’ànim i alé” dels ciutadans de la Comunitat Valenciana durant els seus primers mesos com a president de la Generalitat, en els quals ha pogut compartir l’“entusiasme, l’optimisme i les ganes de progressar” de la societat valenciana, així com les ganes de les empreses per atraure-hi talent i confiança de moltes companyies per implantar-se al nostre territori.

Una terra excepcional

El president de la Generalitat ha assenyalat la Comunitat Valenciana com una terra “magnífica i excepcional”, “plena d’energia com la que transmeten els regants o les empreses, les pimes i els autònoms”, dels quals ha destacat el seu compromís amb la igualtat, el territori i el progrés de tots.

De la mateixa manera, ha destacat la Comunitat Valenciana com una terra generosa i compromesa amb la igualtat de cada valencià i de la resta de territoris, “perquè això és contribuir al desenvolupament del conjunt d’Espanya”.

Carlos Mazón ha volgut pronunciar un discurs “més enllà del que dicta el debat polític” per a reivindicar tot el que compartixen valencians, castellonencs i alacantins amb les seues “maneres diferents de veure la vida i de viure-la”.

En este sentit, s’ha referit a les diverses maneres de felicitar l’any al nostre territori, com ara “feliç any nou”, “feliz año nuevo” o “happy new year” per a posar en relleu tots els “accents” que formen part del recorregut de la Comunitat Valenciana allà on s’expressen, “amb igual intensitat i la mateixa esperança”.

En referència als turistes que estos dies visiten la Comunitat Valenciana, ha reiterat que “són benvinguts” perquè “també són part del nostre futur i volem que hi tornen i que s’unisquen a este projecte compartit”.

Un Nadal més valencià

D’altra banda, el president ha expressat el seu desig que per Nadal no falten les receptes amb productes típics de la nostra gastronomia, com ara carxofes d’Almoradí o Benicarló, llagostins de Vinaròs o Guardamar, cava de Requena, torró de Xixona i raïm embossat del Vinalopó.

També ha animat a incloure en la carta als Reis Mags productes de la nostra regió, com ara la “magnífica” artesania, el calcer, els joguets o els llibres d’editorials de la Comunitat Valenciana, perquè Ses Majestats d’Orient no obliden “que ací tots creem junts i en llibertat”.

Igualment, ha traslladat el seu agraïment a les forces de seguretat i emergències, els sanitaris, el personal del transport i la neteja durant estos dies tan assenyalats, així com la seua felicitació d’any als més de cinc milions de castellonencs, valencians i alacantins.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Audio - Discurs del president de la Generalitat, Carlos Mazón